Marko Mihailoski: Rrugëtimi im në LSDM filloi 11 vjet më parë, në vitin 2009

Sot është një ditë e rëndësishme për ne dhe për mua, e veçantë, tha Marko Mihailoski, kryetar i SDMM.

“Jam i nderuar që para jush miq nga Mladina mund të paraqes kandidaturën për kryetar të SDMM. Për president të rinisë më të avancuar, më përparimtare në vend. Më lejoni të flas për vizionin tim se ku duhet të shkojë familja jonë e madhe, vendi ynë.

Ky është një fillim i ri për mua, por për SDMM-në do të jetë një vazhdim i ri, një shtysë e fortë përpara, në rrugën e duhur në të cilën po ecim. Sepse të rinjtë munden! Ne mundemi!

SDMM ka treguar deri më tani se mund të kontribuojë për një të ardhme më të mirë për të rinjtë këtu në vendin e tyre. Ne do të vazhdojmë edhe më shumë dhe akoma më mirë! Është një trashëgimi që do ta përmbushim”, tha Mihailovski.

“Para se të flas për vizionin dhe të ardhmen time, më lejoni të flas shkurtimisht për të kaluarën time, rrugën time socialdemokratike të deritanishme.

Rrugëtimi im në SDMM filloi 11 vjet më parë, në vitin 2009, si anëtar i Këshillit Mbikëqyrës dhe më pas si anëtar i Bordit Ekzekutiv të Klubit tim mëmë Lokal në Tetovë.

Një sërë sfidash nga atëherë e deri më sot.

Në vitin 2011 kam qenë nënkryetar i MIPS-së për zgjedhjet parlamentare dhe në vitin 2014 kam kandiduar për kryetar të LK SDMM Tetovë, por nuk jam bërë kryetar.

Meqenëse ishim të gjithë familjarisht në klubin lokal, u tërhoqa që presidenti i sapozgjedhur të mund të punonte lirshëm sipas konceptit të tij. I jam përkushtuar studimeve, seminareve, trajnimeve, Akademisë Politike për Social Demokraci, aktivizmit qytetar, bashkëpunimit me organizatat e shoqërisë civile, trajnimeve dhe seminareve ndërkombëtare…

Dhe sigurisht duke vazhduar luftën me regjimin e atëhershëm në çdo mënyrë mendova se mund të kontribuoja…

Në vitin 2015 kam dalë në të gjitha lajmet, në të gjitha mediat sociale dhe të shkruara me kritikat e mia për politikat e gabuara të Nikolla Gruevskit dhe regjimit. Gjithçka që ata bënë ishte kundër rinisë dhe prandaj ne të rinjtë ishim lajmëtarë të fortë kundër atyre politikave të regjimit.

Në vitin 2018 u zgjodha anëtar i KZ-së së SDMM-së dhe deri më sot jam pjesë e udhëheqjes, për të cilën jam veçanërisht krenar.

Në vitin 2019, ndryshimi i ri në parti dhe zgjedhja e Ljupço Nikolovskit për Sekretar të Përgjithshëm të LSDM-së kontribuoi që sot të jem këtu para jush, i motivuar, i sigurt, i vendosur.

Duke punuar me ndershmëri, sinqeritet, me shumë dashuri dhe shumë punë, rruga sa vinte e kthjellohej, puna shihej dhe vlerësohej.

Unë u zgjodha sekretar i shtabit qendror zgjedhor për zgjedhjet parlamentare, ku së bashku me LSDM-në u inkorporuam në fitoren e LSDM-së, nga pozita e pushtetit për herë të parë pas vitit të largët 1994.

E ardhmja e vendit është e siguruar, tashmë jemi anëtarë të NATO-s, është koha për anëtarësim në BE që ofron shumë përfitime, hap një sërë mundësish për të gjithë qytetarët por më së shumti për të rinjtë, për të ardhmen e tyre, arsimimin, shoqërimin dhe punën. .

“Si kandidat për kryetar të Rinisë Socialdemokrate të Maqedonisë, qëndroj para jush dhe kërkoj mbështetje, të punojmë së bashku për të gjithë të rinjtë, për të përhapur vlerat socialdemokrate dhe për të kontribuar për të rinjtë këtu në vendlindjen tonë”, tha. Mihailovski.

“Nuk presim punë në rrethana specifike, në një kohë pandemie globale, në sfida për ekonominë, por edhe në një kohë me shumë mundësi për të rinjtë.

Aktivizmi rinor, përfshirja e të rinjve në proceset shoqërore është çelësi i progresit. LSDM është parti që e praktikon këtë 3 vite që kur ne kemi marrë përgjegjësinë e dhënë nga qytetarët. Unë personalisht do të angazhohem për rritjen e aktivizmit rinor, dhe rrjedhimisht përfshirjen e të rinjve. Zëri i të rinjve është zëri i së ardhmes!

Ne vazhdimisht kemi nevojë për aktivizmin e anëtarëve tanë të rinj. Jo vetëm për të forcuar kapacitetet e SDMM-së por edhe për të ndërtuar kuadro që do të investojnë dhe punojnë në interes të qytetarëve dhe shtetit. Ky duhet të jetë prioriteti ynë kryesor.

Ideologjia socialdemokrate, dispozitat dhe zgjidhjet programore të partisë, janë baza e veprimit dhe programi im bazohet në disa parime dhe qëllime politike:

· Të rinjtë në fokus.

Respektimi i të riut, dinjitetit, të drejtave dhe lirive të tij, pavarësisht nga përkatësia e tij fetare, racore, kombëtare dhe gjinore, bindjet e tij politike dhe statusi shoqëror.

· Mbrojtja sociale për grupet e margjinalizuara të të rinjve, emancipimi i tyre dhe pozicioni i barabartë fillestar në shoqëri.

· Ngritja e vlerave kulturore të rinisë, përfitimet historike të të gjitha komuniteteve në territorin e vendit tonë.

· Fuqizimi i kapaciteteve arsimore dhe arsimore, në përputhje me angazhimet programore të LSDM-së.

· Afirmimi dhe emancipimi i të rinjve në shoqëri dhe politika rinore, si forcë lëvizëse e të gjitha ndryshimeve pozitive.

· Aplikimi dhe zhvillimi i vlerave evropiane në Maqedoninë e Veriut.

Respekti për antifashizmin si një arritje qytetëruese e botës moderne.

· Mirëmbajtja dhe mbrojtja e natyrës dhe hapësirave të jetesës, të rinjtë për eko shtet.

“Mbështetje për teknologjitë e reja inovative dhe zhvillim modern të të rinjve”, tha Mihailovski.

Mihailovski theksoi se do të jetë president i të gjithëve dhe për të gjithë.

“Ne do të punojmë për të rinjtë, por edhe për të gjithë qytetarët tanë. Si pjesë e partisë që e futi këtë vend në NATO dhe e solli në dyert e BE-së, si pjesë e partisë që uli papunësinë e të rinjve, ngriti standardin studentor dhe studentor, ne kemi të drejtën dhe fytyrën e pastër të trokasim në derën e çdo familjeje, të kërkojmë mbështetjen e çdo të riu dhe këtë do ta bëjmë.

Synimi prioritar si i partisë ashtu edhe i LSDM-së është që të rinjtë të projektojnë dhe të ndërtojnë të ardhmen e tyre në vendlindje.

E di që do të ketë sfida, se do të ketë situata komplekse, por jam i bindur se së bashku do të kapërcejmë të gjitha pengesat në rrugë dhe do të ndërtojmë një Rini moderne, evropiane, të fortë.

Të gjithë së bashku në periudhën e ardhshme do të punojmë me përkushtim për të krijuar masa që do t’i mbajnë të rinjtë në vend, do t’u sigurojnë atyre kushte më të mira jetese dhe studimi, do t’u sigurojnë atyre akses më të lehtë në vende të reja pune.

Pas formimit të ekipit me të cilin do të punojmë së bashku për 2 vitet e ardhshme, nuk presim disa aktivitete kyçe që janë të nevojshme për funksionimin e SDMM. Për interes të kohës do të veçoj vetëm disa:

– Këshilli i LSDM-së që do të punojë krah për krah me të gjithë ne,

– Ngritja e një sistemi të ri organizimi dhe komunikimi ditor për funksionim më të mirë,

– Fillimi i një programi Lidershipi për të rinjtë,

– Statuti i ri është për një demokraci më të madhe por edhe për përfshirje më të madhe të të rinjve në veprimet politike dhe politikëbërje.

Nëse më jepni besimin për të udhëhequr SDMM, ne do të tregojmë se kjo është e realizueshme, se ne mundemi.

Po. Të rinjtë munden! Ne mundemi!

Në fund, me këtë rast dua të falënderoj familjen time për mbështetjen e dhënë. Por edhe për familjen time socialdemokrate.

Dua të falënderoj veçanërisht Zikën që më prezantoi me familjen SDMM 11 vjet më parë.

Faleminderit edhe Viktorit, Gordanit dhe Nikollës. Prej 2 javësh kam kaluar pothuajse të gjithë vendin me mua, duke kërkuar mbështetje nga klubet vendase për kandidimin tim për kryetar të SDMM.

Të gjithë udhëheqjes aktuale të LSDM-së, të gjithë anëtarëve të KZ-së, nënkryetarëve, Sekretarit të Përgjithshëm Viktor, me të cilin kemi luftuar krah për krah në vitet e kaluara.

Faleminderit paraardhësit tim Darko Kaevski, për zgjedhjen që bëri para 2 vitesh dhe nuk hoqi dorë nga vendimi për të qenë anëtar i ekipit të tij si pjesë e KZ.

Një falenderim i madh për Ljupçoo Nikolovski, Sekretarin e Përgjithshëm të LSDM-së, një njeri nga i cili mësova shumë për më pak se 2 vjet, mësova se çfarë do të thotë besnikëri, çfarë do të thotë të punosh me ndershmëri dhe përkushtim, një njeri që di të tregojë kur dikush është gabim, të pranosh dhe të kërkosh falje nëse gabon, një burrë pa të cilin mund të mos isha këtu sot.

“Falënderim i veçantë për presidentin Zoran Zaev, i cili me këmbënguljen dhe punën e tij të përkushtuar e udhëheq partinë dhe qeverinë në rrugën e duhur dhe është frymëzim për të gjithë ne të rinjtë socialdemokrat”, përfundoi Mihailovski.