Zaev: Kemi shumicë që do të punojë në zgjidhjen e problemeve aktuale

Kryeministri Zoran Zaev ka pasur takim me liderët e partive të koalicionit qeverisës në të cilën i njoftoi për marrëveshjen e arritur me Alternativën me të cilën siguroi shumicës parlamentare stabile në Kuvend, njoftojnë nga Qeveria.

Zaev ka prezantuar shtyllat e programit qeverisës dhe marrëveshjen për fuqizim të shumicës parlamentare dhe të Qeverisë, e cila siç qëndron në kumtesë, “nënkupton se koalicioni i ri i zgjeruar e merr përgjegjësinë për ardhmëri më të sigurt të shtetit dhe qytetarëve”.

“Zaev shtoi se në këto momente ku më e rëndësishme është funksionimi i institucioneve me kapacitet të plotë, marrëveshja e arrirë është garanci se kemi shumicë e cila do të punojë në zgjidhje të sfidave aktuale serioze siç është sigurimi i në vazhdimësi dhe epilog i suksesshëm i procesit për fillimin e negociatave për anëtarësim në BE, gjegjësisht gjetjen e zgjidhjes me Bullgarinë, më tej, përballjen me pandeminë Kovid-19 dhe kuptohet, kriza energjetike globale”, qëndron në kumtesë, transmeton TV21.