Kallashnikovi vjedh dizajnin e armës nga loja kompjuterike, ndërton armë gjahu të vërteta


Pas kësaj, kompania e armëve licencoi dizajnin e vjedhur në një lojë tjetër kompjuterike.

Ward B akuzon kompaninë e kallashnikovit se ka vjedhur modelin e një arme. Indiestudio aktualisht është duke punuar në lojën Oceanic. Dhe fotografitë e armëve në lojë mund të gjenden në faqen e internetit, duke përfshirë pushkën futuristike “Mastodon”.

Edhe dizajni duket se i ka lënë përshtypje kallashnikovit. Siç raportoi Ward B në një intervistë me IGN, studioja e lojës u kontaktua nga kompania e armëve në fillim të vitit 2020. Kallashnikovi donte të bënte një armë gjahu të vërtetë nga mastodon.

Surpriza ishte e madhe kur kallashnikovi prezantoi MP-155 Ultima në gusht 2020. Arma e gjahut “e zgjuar” duket jashtëzakonisht e ngjashme me Mastodon – shumë e ngjashme për një rastësi.

Sipas Ward B, për shembull, ka një detaj mbi strehimin në formën e një prerjeje. Kjo është thjesht për dizajnin dhe mund të gjendet edhe në armë të tjera nga Oceanic.

Sipas Ward B, kjo sugjeron që kallashnikovi mori dhe redaktoi modelin 3D të Mastodonit.

Kallashnikov mohon vjedhjen e dizajnit. /Telegrafi/