Fjalëkalimet tuaja vjedhen nga kjo kabllo

Një kabllo Lightning me pamje normale mund të shkaktoj shumë dëme të mëdha.
Një studiues i sigurisë me pseudonimin MG ka zhvilluar një kabllo Lightning që duket krejtësisht e sigurt, por ende mund të vjedhë të gjitha fjalëkalimet tuaja në rrethana të caktuara. Kjo është ajo që raporton Vice Motherboard.
“Kablloja OMG” funksionon si një kabllo normale Lightning-to-USB dhe mund të regjistrojë hyrje nga tastierat e lidhura me Mac.
Shkrimet pastaj mund t’i transmetohen një sulmuesi. Ai person mund të lidhet përmes WLAN që hapet gjatë sulmit.