Vanhoutte: Ideja për një Zonë zgjedhore nuk figuron e mirë

“Do të përfundoni në një zonë të vetme që shumica e qytetarëve të mos përfaqësohen më në parlament”, tha eksperti belg Vanhaute, të cilit nuk i bënë përshtypje kërkesat për uljen e numrit të deputetëve dhe heqja e apanazhës.

“Iniciativa për një zonë zgjedhore nuk është e mirë, sepse do të përfundoni me shumicë deputetësh nga Shkupi. Është gjithashtu e rëndësishme që deputetët të përfaqësojnë zonën zgjedhore dhe zonën ku zgjidhen. Do të përfundoni me një zonë të vetme elektorale në mënyrë që shumica e qytetarëve të mos përfaqësohen më në parlament,” tha Vanhoyte për Nezavisen.

Atij nuk i bën përshtypje ideja e VMRO-DPMNE-së për uljen e numrit të deputetëve në Kuvend dhe garancitë e tyre se kjo do të kursente para për shkolla, kopshte etj, dhe do ta racionalizonte punën, pavarësisht logjikës që është mirë të mos kemi fare deputet.