Aktivitete përmbyllëse të stërvitjes së përbashkët të NATO-s “Neptune Strike 22” në “Krivollak”

-

Në poligonin e armatës “Krivollak” sot do të zhvillohen stërvitjet e fluturimit nga forcat ajrore të SHBA-së, si pjesë e aktiviteteve të planifikuara të stërvitjes së përbashkët të rregullt të NATO-s. Këto stërvitje zhvillohen si pjesë e aktiviteteve përfundimtare të stërvitjes “Neptune Strike 22”, e cila mbahet në rajonin mesdhetar në periudhën nga 24 janari deri më 05 shkurt të vitit 2022.

“Aktivitetet stërvitore të dy avionëve “F-18” nga aeroplanmbajtësja e marinës së SHBA-së “Hari Trauman” do të zhvillohen në koordinim me komponentën ushtarake tokësore me kontrollimin e sistemit të navigacionit me veprimin e caqeve tokësore nga ajri. Aktivitetet e njejta stërvitore të aviacionit mbi PA “Krivollak” edhe njëherë do të përsëriten gjatë ditës së nesërme”, informon Ministria e Mbrojtjes.

Nga Ministria shtojnë se pas integrimit të plotë të shtetit në NATO është edhe përfshirja në sistemin e Air Policing, me pjesëmarrje të avionëve ushtarak në aktivitete të tilla stërvitëse konfirmohet aftësia për pjesëmarrje të koordinuar në çdo lloj aktiviteti stërvitor të përbashkët të NATO-s, ndërveprueshmëria dhe aftësia për integrim të sistemit ajror për mbrojtje të vendeve anëtare të NATO-s.

Gjatë vitit të kaluar 2021, nga Ministria e Mbrojtjes përkujtojnë se mbi PA “Krivollak”, në aktivitete stërvitore nga ajri mori pjesë edhe avioni “AS-130” nga përbërja e aviacionit ushtarak të SHBA-së në suaza të stërvitjes së forcave speciale të Armatave të SHBA-së dhe Republikës së Maqedonisë së Veriut “Trojan Footprint 21”.

Lajmet e fundit

MF: Plani i qëndrueshmërisë fiskale – Masa konkrete dhe rekomandime për racionalizimin e shpenzimeve joproduktive te shfrytëzuesit buxhetorë

Përmes masave dhe rekomandimeve konkrete të integruara në Planin e qëndrueshmërisë fiskale dhe përkrahjes së rritjes ekonomike, do të...

Dinamo me mungesa të mëdha para duelit me Balkanin

Kampioni kroat, Dinamo Zagreb, vjen në Prishtinë me shumë probleme para sfidës me kampionin e Kosovës, skuadrën e Balkanit....

PS pr/rezolutë për denimin e sulmit në veri të Kosovës: Mbështesim qëndrimin e qeverisë së Kosovës, Serbia të dorëzojë kriminelët

Faxnews ka siguruar projekt-rezolutën e PS ku dënon sulmin terrorist në veri të Kosovës. Në projekt-rezolutë, PS mbështet cdo...

‘Emoji-t’ po vijnë në Gmail

Google ka konfirmuar se po sjell ’emoji-t’ në shërbimin e saj Gmail, derisa flitej për një gjë të tillë...
- Advertisement -

4 tetor 1824, Meksika shpalli pavarësinë

Pas një lufte 11-vjeçare shkëputjeje nga Spanja, populli meksikan më në fund mori shtetin e tij për herë të...

Do të zgjidhet çështja e personave pa shtetësi në Maqedoni, miratohen ndryshimet e nevojshme ligjore

Në Kuvendin e RMV-së janë miratuar ndryshimet në ligjet për vendbanim dhe qëndrim dhe për letërnjoftime, me të cilat...