Spasovski: Kontrollet e shtuara në trafik, shkak për uljen e aksidenteve

Ministri i Punëve të Brendshme, Oliver Spasovski vlerëson se kontrollet e shtuara në trafik nga ana e MPB-së kanë ndikuar në masë të madhe për uljen e aksidenteve, me këtë sipas tij është deklaroi se që ulur edhe numri i viktimave.

“E shihni se sa janë përmirësuar rezultatet pasi kolegët janë gjatë gjithë kohës në rrugë dhe gjatë gjithë kohës në kontrolle. Kemi një ulje serioze të numrit të viktimave në aksidente trafiku. Në vitin 2013 kemi pasur 198 viktima, në vitin 2021 kemi 111 viktima. Kjo është falë përkushtimit dhe punës, ose nëse dëshironi që, nga momenti kur unë drejtoj MPB-në, nga viti 2016 e deri më sot kemi rënie të vazhdueshme të viktimave në trafik”, tha Oliver Spasovski, ministër i brendshëm.