ARM për stërvitje në Gjermani, zëvendësministri Hasani dërgon ushtarë në Hohenfels për t’u përgatitur për misionin në Kosovë

Zëvendësministri i Mbrojtjes, Bashkim Hasani, sekretari shtetëror Dragan Nikoliq, drejtori i përgjithshëm i shtabit të përgjithshëm, gjeneralmajor Zoran Mileski dhe komandanti i brigadës së parë, kolonel Sashko Lafciski sot në kazermën “Chede Filipovski – Dame” në Kërçovë morën pjesë në ceremoninë për ushtrinë, në stërvitjen e KFOR 30 në Hohenfels të Gjermanisë.

Sipas Ministrisë së Mbrojtjes, zëvendësministri Hasani ju ka uruar pjesëtarëve të Brigadës së Parë suksese në stërvitjen e radhës.

-Të jemi këmbëngulës dhe të motivuar dhe të tregojmë se ushtria jonë është e përbërë nga profesionistë të vërtetë. Këto përgatitje dhe pjesëmarrja jonë në misionin e NATO-s në Kosovë janë shembull i përkushtimit tonë ndaj rajonit, sigurisë, stabilitetit dhe prosperitetit të tij. Është prioritet i NATO-s, është edhe prioriteti ynë si shtet anëtar”, tha Hasani.

Në këtë stërvitje ndërkombëtare e cila do të zgjasë deri në fund të këtij muaji dhe e cila organizohet nga forcat amerikane në Europë, ushtria jonë do të marrë pjesë me një kompani prej 140 anëtarësh, aktivitete stërvitore do të zhvillohen së bashku me pjesëtarët e ushtrive të SHBA-së. Italia, Rumania, Shqipëria, Moldavia, Letonia, Kosova, Sllovenia dhe Gjermania.

– Qëllimi i stërvitjes “KFOR 30” është përgatitja e njësive që dërgohen në misionin e KFOR-it në Kosovë, në mbështetje të paqes, stabilitetit dhe sigurisë dhe në mbështetje të autoriteteve civile në Kosovë. Në këtë stërvitje, pjesëtarët tanë së bashku me anëtarët tjerë nga vendet tjera do të punojnë në unifikimin e trajnimit të personelit në rotacion në misionin e KFOR-it, gjegjësisht do të punojnë në ngritjen e ndërveprimit me forcat partnere, standardizimin e procedurave dhe procedurave, thuhet në deklaratë.