Qyteti i Shkupit me padi kundër Shilegovit dhe Jançevës

-

Nga Qyteti i SHkupit sot njoftuan se kanë parashtruar ndaj ish kryetarit të Qytetit të Shkupit, Petre Shilegov dhe ish kryetaren e Këshillit të Qytetit të Shkupit, Ljubica Jançeva. Sipas Qytetit të Shkupit, Shilegov dhe Jançeva dyshohen për kryerjen e veprës penale “keqpërdorim i detyrës dhe autoritetit”.

“Ljubica Jançeva në cilësinë e kryetares së Këshillit të Qytetit të Shkupit, duke shfrytëzuar pozitën e saj zyrtare, nga buxheti i Qytetit të Shkupit ka shfrytëzuar mjete për festë në një restorant në Shkup, në kundërshtim me dispozitat ligjore për prokurimin e mallrave dhe shërbimeve dhe në kundërshtim me Ligjin për Prokurim Publik, ndërsa Petre Shilegov si Kryetar i Qytetit të Shkupit, duke shfrytëzuar pozitën dhe kompetencat e tij zyrtare dhe duke i tejkaluar kufijtë e kompetencave të tij zyrtare, pa kontratë, në kundërshtim me Ligjin për Prokurim Publik, ka lejuar të shrytëzohen dhe paguhen mjete nga buxheti i Qytetit të Shkupit. Përkatësisht, Ljubica Jançeva në cilësinë e kryetares së Këshillit të Qytetit organizoi festën e Vitit të Ri në një restorant në Shkup”, tha mes tjerash Daniell Apostollovski, këshilltar për marrëdhënie me publikun në Qytetin e Shkupit.

Lajmet e fundit

MF: Plani i qëndrueshmërisë fiskale – Masa konkrete dhe rekomandime për racionalizimin e shpenzimeve joproduktive te shfrytëzuesit buxhetorë

Përmes masave dhe rekomandimeve konkrete të integruara në Planin e qëndrueshmërisë fiskale dhe përkrahjes së rritjes ekonomike, do të...

Dinamo me mungesa të mëdha para duelit me Balkanin

Kampioni kroat, Dinamo Zagreb, vjen në Prishtinë me shumë probleme para sfidës me kampionin e Kosovës, skuadrën e Balkanit....

PS pr/rezolutë për denimin e sulmit në veri të Kosovës: Mbështesim qëndrimin e qeverisë së Kosovës, Serbia të dorëzojë kriminelët

Faxnews ka siguruar projekt-rezolutën e PS ku dënon sulmin terrorist në veri të Kosovës. Në projekt-rezolutë, PS mbështet cdo...

‘Emoji-t’ po vijnë në Gmail

Google ka konfirmuar se po sjell ’emoji-t’ në shërbimin e saj Gmail, derisa flitej për një gjë të tillë...
- Advertisement -

4 tetor 1824, Meksika shpalli pavarësinë

Pas një lufte 11-vjeçare shkëputjeje nga Spanja, populli meksikan më në fund mori shtetin e tij për herë të...

Do të zgjidhet çështja e personave pa shtetësi në Maqedoni, miratohen ndryshimet e nevojshme ligjore

Në Kuvendin e RMV-së janë miratuar ndryshimet në ligjet për vendbanim dhe qëndrim dhe për letërnjoftime, me të cilat...