Janë rritur shpenzimet për jetë dhe çmimet me pakicë në janar

Shpenzimet për jetë në janar janë rritur për 1,5 për qind, ndërsa çmimet me pakicë për 1,2 për qind në raport me dhjetorin, kumtoi sot Enti shtetëror për statistika.
Rritja e shpenzimeve për jetë është vërejtur tek kafja, çaji dhe kakaoja për 4,3 për qind, peshku dhe frutat e detit për 3,5 për qind, tek pemët e freskëta për 3,4 për qind, birra për 2,6 për qind, si dhe tek vera, uji mineral, pijet e gazuara, lëngjet, sheqeri, mjalti, çokollata dhe prodhimet konditore.
Rritje ka edhe tek ngrohja qendrore për 14 për qind dhe energjia elektrike për amvisëri për 9,4 për qind.
Ulje të shpenzimeve për jetë ka tek transporti ajror i udhëtarëve për 8,4 për qind, mediumet për nxhirim për 4,2 për qind, veshmbathja për 1,7 për qind, shërbimet paramjekësore për 1,2 për qind, pajisja informatike për përpunim të të dhënave, aranzhmanet turistike…
krahasuar me janarin e vitit të kaluar, rritje prej 6,6 për qind ka tek shpenzimet për jetë, ndërsa për 7,3 për qind tek çmimet me pakicë.