Ja propozim i kujtë është Besmira Ejupi për konsul në New York

Besmira Ejupi e cila njihet si prezentuese e lajmeve në disa media, sot është përfolur se do të jetë konsul gjeneral i Maqedonisë së Veriut në Nju Jork të SHBA-së.
Siç mësohet Besmira Ejupi ka qenë një marrëveshje paraprake mes Alterntivës dhe Qeverisë për një emrim të tillë.

Ejupi njihet si e afërt më partinë Alternativa të Afrim Gashit që para pak kohësh u bë pjesë e Qeverisë.

Nga ana tejtër mbrëmë Qeveria në një mbledhje të mbyllur, me propozim të ministrisë së Jashtme, ka konfirmuar propozimin që Besmira Ejupi të dërgohet për konsul gjeneral në Nju Jork, një propozim i një marrëveshje mes Altenrativës dhe LSDM-BDI-së si pjesë e një bashkëpunimi qeveritar.

Ditëve në vijim pritet që në konsultime me kabinetin e presidentit Stevo Pendarovski, zyrtarisht të kërkohet agremani nga vendi nikoqir për konsulin e ri.