MPJ: Shtetasit e Maqedonisë së Veriut të largohen nga Rusia

Shkup, 28 shkurt – Bazuar në vendimin e BE-së dhe vendeve të tjera evropiane, përfshirë Republikën e Maqedonisë së Veriut për mbylljen e hapësirës ajrore evropiane për linjat ajrore ruse, Ministria e Punëve të Jashtme (MPJ) u bën thirrje qytetarëve tanë që qëndrojnë në territorin e Federatës Ruse të përdorin fluturimet komerciale ende të disponueshme tokësore dhe detare për t’u larguar nga ai vend. Ky paralajmërim vjen pas mundësisë së një ndërprerjeje të plotë të fluturimeve drejt dhe nga Rusia.

“Prandaj u bëjmë thirrje të gjithë qytetarëve të Maqedonisë së Veriut që planifikojnë të vizitojnë Federatën Ruse në periudhën e ardhshme të përmbahen nga udhëtimi drejt saj”, thuhet në kumtesën e MPJ-së.

Prej atje thonë se monitorojnë nga afër situatën dhe janë në komunikim të vazhdueshëm me partnerët dhe aleatët tanë me të cilët shkëmbejmë informacione dhe analiza për gjendjen aktuale në baza ditore.