Kuvendi po debaton akoma për shkarkimin e Fadil Zendelit si anëtarë i Komisionit për zgjedhje dhe emërime

Kuvendi sonte me 84 vota për, asnjë kundër dhe pesë abstenime ka votuar rendin e ditës të seancës së 64-të, në të cilën janë propozuar 11 pika.

Rendi i ditës u miratua pas debatit njëditor gjatë të cilit deputetët e opozitës VMRO-DPMNE kërkuan që pika e parë e rendit të ditës – Projektvendimi për shkarkimin e anëtarit të Komisionit për Zgjedhje dhe Emërime, Fadil Zendeli, të ndryshohet me të tjera. pikat e rendit të ditës. Ata e akuzuan për shkelje të Rregullores së Kuvendit dhe se mazhoranca kërkon që Zendeli të mos jetë më anëtar i Komisionit për Zgjedhje dhe Emërime, pasi siç thonë ata, për miratimin e vendimeve të dëmshme politike i duhet shumicë në atë komision.

Mazhoranca qeverisëse vlerëson se duhet të respektohet rregullorja dhe orari i mandateve të deputetëve të pasqyrohet në trupat punues. Sipas tyre, pas kalimit të BESA-s në opozitë, deputeti Zendeli si anëtar i kësaj partie duhet të japë dorëheqje nga pozita e kryetarit të Komisionit për Zgjedhje dhe Emërime të LSDM-së, pasi ka dhënë dorëheqje nga pozita e nënkryetarit të Kuvendit. .

Komisioni i Zgjedhjeve dhe Emërimeve nuk ka mbajtur asnjë seancë që nga kalimi i BESA në opozitë, ku qeveria humbi shumicën në këtë organ.

Po zhvillohet debati për Projektvendimin për shkarkimin e një anëtari të Komisionit për zgjedhje dhe emërime, të cilin e parashtruan Talat Xhaferi, Jovan Mitreski, Goran Misovski, Dime Velkovski, Snezhana Kaleska Vanceva, Darko Kaevski, Daniela Nikolova, Bobi Mojsoski, Panço Miov, Marija Georgievska, Zaklina Lazarevska.