Ndalesë për qarkullim të automjeteve të rënda transportuese në aksin rrugor Mavrovë – Dibër

Ndalesë për qarkullim të automjeteve të rënda transportuese në aksin rrugor Mavrovë – Dibër, kumtoi LAMM.

Komunikacioni në rrugët shtetërore po zhvillohet nëpër rrugë kryesisht të lagështa. Në viset më të larta ka borë të qullët në rrugë pas intervenimit të ekipeve kujdestare të NP Rrugët e Maqedonisë.

Intenziteti i komunikacionit në akset rrugore janë zonave të qytetit është i moderuar. Në vendkalimet kufitare nga pala jonë nuk ka pritje të gjata për hyrje dhe dalje nga shteti.

LAMM rekomandon shpejtësi të adaptuar, respektimin e sinjaleve të përcaktuara të komunikacionit e veçanërisht drejtim të automjetit me kujdes, posaçërisht në rrugët nëpër gryka malore, ku ekziston mundësia e rrëshqitjes së dheut. Kjo vlen veçanërisht për pjesët rrugore Katllanovë – Veles, Mavrovë – Dibër – Strugë, Vinicë – Berovë dhe Koçan – Dellçevë.