Deputeti Ademi: Nuk kemi kërcënim direkt të sigurisë së vendit

“Të gjitha veprimet që po ndërmarrim janë në koordinim me partnerët tanë ndërkombëtarë”, tha Arbër Ademi në emisionin “Rruga drejt” të Alsat, duke nënvizuar përfitimet e vendit nga anëtarësimi i plotë në NATO.

“Nuk ka asnjë kërcënim të drejtpërdrejtë për stabilitetin, sigurinë e vendit dhe rajonit. Të gjitha aktivitetet që ne ndërmarrim janë në koordinim me partnerët tanë ndërkombëtarë. Vetëm në situata të tilla ne tani shohim se sa dhe sa e rëndësishme është të jesh pjesë e NATO-s. Në të kaluarën ka pasur retorikë për NATO-n, çfarë na sjell NATO-ja, çfarë sjell BE-ja, sot shohim se çfarë na sjell NATO dhe çfarë na sjell Bashkimi Evropian dhe çfarë do të thotë të jesh pjesë e organizatës më të madhe ushtarako-politike në vend”, tha Ademi.