Në seancën e 66’të në Kuvend, nuk ka kuorum

-

Kryetari i Kuvendit, Talat Xhaferi e ndërpreu mbledhjen e 66-të, rendi i ditës të së cilës nuk ishte miratuar për shkak të mospasjes së kuorumit. Ai tha se për vazhdimin e mbledhjes deputetët do të informohen në mënyrë plotësuese.

Deputetët e VMRO-DPMNE-së paraprakisht e lëshuan mbledhjen e kuvendit, sepse nuk ishte miratuar propozimi i tyre i rendit të ditës që të ulet propozim-vendimi për ndryshime dhe plotësime të vendimit për zgjedhjen e kryetarit, zëvendësit të kryetarit, anëtarë dhe zëvendës të tyre të Komisionit për Çështje të Çgjedhjeve dhe Emërimeve të Kuvendit. Mbledhjen e lëshuan që të dy deputetët e partisë E majta, sepse nuk ishin miratuar disa nga kërkesat e tyre, ndërsa të cilat kishin të bënin për atë se në rend dite duhet të dorëzohen propozim-ndryshimet e Kodit Penal, i cili është dorëzuar më 21 korrik 2021.

“Për ndryshimet e rendit të ditës votuan 59 deputetë, ndërsa për të vendosur nevojitet që të ketë kuorum, minimum duhet të ketë 61 deputetë, por në momentin e votimit të rendit të ditës nuk kishte kuorum. Rendi i ditës nuk është miratuar për këtë mbledhje, e ndërpres punën për këtë mbledhje dhe për vazhdimin do të njoftoheni. Kjo mbledhje ishte thirr para 10 ditëve. Një deputet nga opozita dhe dy nga shumica iu ishte lejuar që të shkojnë në delegacion për prezantim në Kuvend në institucionet evropiane. Nga 64 deputetë dy dihej me arsye që nuk do të shkojnë në mbledhje. Në mbledhje dy deputetë të shumicës ishin shpjeguar nuk janë në Kuvend, nuk janë paraqitur. Për fat të keq një nga deputetët për shkaqe shëndetësore nuk është i pranishëm”, tha Xhaferi.

Përveç për Propozim vendimin për ndryshimin dhe plotësime të Vendimit për zgjedhje të presidentit, zëvendësi kryetarit, anëtarë dhe zëvendës të tjerë të Komisionit për çështje të zgjedhjeve dhe emërime të ligjit për Kuvendin, për shërbime pagesore dhe sisteme pagesore, për cilësinë e produkteve bujqësor, për ndryshime dhe plotësime të ligjit për sigurim pensional dhe invalidor me procedurë të shkurtër, për parandalimin e pastrimit të parave dhe financimit të terrorizmit në lexim të parë.

Xhaferi paralajmëroi se gjatë ditës do të ketë vazhdim të mbledhjeve të tjera.

Lajmet e fundit

Ahmeti kryen homazhe në varrezat e Fehmi e Xhevë Lladrovcit në 25 vjetorin e rënijes së tyre

Në përvjetorin e 25 të rënijes heroike së Fehmi e Xhevë Lladrovcit, kreu i Bashkimit Demokratik për Integrim, Ali...

Penov mbron ministrin: Tekstet shkollore nuk janë problem i Shaqirit, por i shtetit

Ministri i Pushtetit Lokal, Risto Penov në një intervistë të dhënë për indeks.mk, ditë më parë ka thënë se...

Sot Dita Ndërkombëtare pa Makina

Sot shënohet Dita Ndërkombëtare pa Makina, e cila synon sensibilizimin e njerëzve që të shmangin të paktën për një...

25 vjet nga rënia heroike e Fehmi dhe Xhevë Lladrovcit

Sot bëhen 25 vjet nga rënia heroike e komandantit të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, Fehmi Lladrovci dhe bashkëshortes së...
- Advertisement -

Tayna shfaqet në super formë në pozat para pasqyrës

Reperja e njohur shqiptare, Tayna ishte ndër artistet më të angazhuara me koncerte dhe mbrëmje muzikore edhe gjatë...

Karlos Sainz: Po mësoj t’i besoj më shumë makinës

Ferrari driver Carlos Sainz of Spain celebrates after winning the British Formula One Grand Prix as Mercedes driver...