Ndarje e Dekoratës për merita dhe Kartë të Republikës së Maqedonisë së Veriut

-

Presidenti i Republikës së Veriut, Stevo Pendarovski sot në ceremoni solemne në Filarmoni do t’i dekorojë Milica Stojanova, Milka Eftimova dhe Stojna Vangelovska me Dekoratë për merita për Republikën e Maqedonisë së Veriut dhe do ta ndajë mirënjohjen Karta e Republikës së Maqedonisë së Veriut në Fakultetin për Arte dramatike, në Festivalin intenacional të kamerës filmike “Vëllezërit Manaki” dhe të Institucionit kombëtar Teatri turk.

Në Fakultetin për arte dramatike ndahet mirënjohja Karta e Republikës së Maqedonisë së Veriut me rastin e 50 vjetorit të ekzistimit dhe për kontribut esencial dhe të përhershëm në zhvillimin e artit teatror dhe filmik, si dhe të krijimtarisë dramatike përmes veprimtarisë pedagogjike dhe përmes edukimit autonom dhe autokton teatror dhe filmik.

Në Festivalin internacional të kamerës filmike “Vëllezërit Manaki” ndahet mirënjohja Karta e Republikës së Maqedonisë së Veriut me rastin e ekzistimit të 40 vjetorit dhe për kontributin e rëndësishëm dhe të pazëvendësueshëm në zhvillimin e kinematografisë së vendit dhe për afirmimin e saj në kuadër botëror, si dhe për afirmimin dhe popullarizimin e artit filmik midis segmentit të saj më specifik – kinematografia.

Lajmet e fundit

MF: Plani i qëndrueshmërisë fiskale – Masa konkrete dhe rekomandime për racionalizimin e shpenzimeve joproduktive te shfrytëzuesit buxhetorë

Përmes masave dhe rekomandimeve konkrete të integruara në Planin e qëndrueshmërisë fiskale dhe përkrahjes së rritjes ekonomike, do të...

Dinamo me mungesa të mëdha para duelit me Balkanin

Kampioni kroat, Dinamo Zagreb, vjen në Prishtinë me shumë probleme para sfidës me kampionin e Kosovës, skuadrën e Balkanit....

PS pr/rezolutë për denimin e sulmit në veri të Kosovës: Mbështesim qëndrimin e qeverisë së Kosovës, Serbia të dorëzojë kriminelët

Faxnews ka siguruar projekt-rezolutën e PS ku dënon sulmin terrorist në veri të Kosovës. Në projekt-rezolutë, PS mbështet cdo...

‘Emoji-t’ po vijnë në Gmail

Google ka konfirmuar se po sjell ’emoji-t’ në shërbimin e saj Gmail, derisa flitej për një gjë të tillë...
- Advertisement -

4 tetor 1824, Meksika shpalli pavarësinë

Pas një lufte 11-vjeçare shkëputjeje nga Spanja, populli meksikan më në fund mori shtetin e tij për herë të...

Do të zgjidhet çështja e personave pa shtetësi në Maqedoni, miratohen ndryshimet e nevojshme ligjore

Në Kuvendin e RMV-së janë miratuar ndryshimet në ligjet për vendbanim dhe qëndrim dhe për letërnjoftime, me të cilat...