Mjekët amë të Maqedonisë me grevë do ta shënojnë Ditën e shëndetësisë

Mjekët amë të Maqedonisë sot do të protestojnë para Ministrisë së Shëndetësisë.

Mjekët amë kanë vendosur që Ditën e shëndetësisë, 7 prillin ta shënojnë me grevë për shkak se, siç thonë ata, autoritetet shëndetësore nuk kanë dëgjuar kërkesat në dy protestat e mëhershme.

““Bordi drejtues të shtunën ka marrë vendim për grevë në ditën e Shëndetësisë. Kishim përfaqësues nga e gjithë Maqedonia dhe edhe një herë konstatuam se jemi në një situatë të vështirë. Faturat e mëdha të energjisë elektrike industriale vazhdojnë të vijnë, të gjithë e dimë se sa është rritur karburanti, dhe kemi kolegë që bëjnë deri në 85 km për të hapur ambulancat, ambulancat mbyllen, pakënaqësia sapo është grumbulluar dhe aktualisht jemi në pikën e vlimit. Kjo është përpjekja jonë e tretë e Qeverisë për të dëgjuar se ne e ruajmë sistemin shëndetësor, për të kuptuar se është e nevojshme të ndryshohen ligjet. Kjo që po ndodh tani është e papranueshme, kur një mjek i familjes del në pension, ambulanca prishet dhe nëse një mjek i ri vendos të punojë, detyrohet të fillojë nga e para, gjë që nuk ka nevojë. Mjafton vetëm të vazhdohet puna me pacientët e mjekut në pension. Kjo është thirrja e fundit për shpëtimin e kujdesit parësor shëndetësor. “Mosha jonë mesatare është 57, jemi gati të pensionohemi, nuk do të ketë kush t’i trajtojë njerëzit”, tha kryetarja e Shoqatës së Mjekëve Privatë, Lilija Çolakova – Dervisova.

Kujtojmë se sot protesta kanë edhe punonjësit e sektorit publik dhe administratës shtetërore.