Prezantimi i Regjistrit digjital për subjektet e inspektimit dhe raportet për mjedisin jetësor

-

Inspektorati Shtetëror për Mjedisin Jetësor (ISHMJ) në bashkëpunim me Institutin për Studime të Komunikimit (ISK) në kuadër të fushatës “Sqaroni gjithçka”, sot do ta prezantojë Regjistrin digjital për subjektet e inspektimit dhe raportet inspektuese.

Sipas Institutit për Studime të Komunikimit, në këtë ngjarje do të marrin pjesë drejtori i ISHMJ-së, Sreten Stojkovski dhe udhëheqësi i Departamentit për mbështetje, analitikë dhe bashkëpunim ndërkombëtar të Inspektoratit, Darko Blinkov.

“Parimi i publicitetit dhe transparencës, si dhe legjislacioni kombëtar dhe i BE-së kërkojnë që qytetarët të kenë qasje të lirë në informacionin publik në lidhje me inspektimet në mjedisin jetësor. Me ekzistimin e një regjistri digjital të subjekteve të inspektimit në nivel shtetëror dhe lokal dhe bazës së të dhënave të inspektimeve të kryera, qytetarëve u sigurohet një pasqyrë më e madhe publike në punën e shërbimeve të inspektimit”, theksojnë nga ISK.

Lajmet e fundit

PS pr/rezolutë për denimin e sulmit në veri të Kosovës: Mbështesim qëndrimin e qeverisë së Kosovës, Serbia të dorëzojë kriminelët

Faxnews ka siguruar projekt-rezolutën e PS ku dënon sulmin terrorist në veri të Kosovës. Në projekt-rezolutë, PS mbështet cdo...

‘Emoji-t’ po vijnë në Gmail – Telegrafi

Google ka konfirmuar se po sjell ’emoji-t’ në shërbimin e saj Gmail, derisa flitej për një gjë të tillë...

4 tetor 1824, Meksika shpalli pavarësinë

Pas një lufte 11-vjeçare shkëputjeje nga Spanja, populli meksikan më në fund mori shtetin e tij për herë të...

Do të zgjidhet çështja e personave pa shtetësi në Maqedoni, miratohen ndryshimet e nevojshme ligjore

Në Kuvendin e RMV-së janë miratuar ndryshimet në ligjet për vendbanim dhe qëndrim dhe për letërnjoftime, me të cilat...
- Advertisement -

Fronti opozitar, bart me vete marrëdhëniet kaotike nga e kaluara!

-Mëritë e kaluara dhe interesat e ngushta partiake, janë barriera që vështirë kalohen dhe e ngulfasin bashkëpunimin e tyre,...

David Beckham rrëfen për herë të parë betejën e tij me shëndetin mendor

David Beckham i mbajti lotët teksa foli sinqerisht për jetën dhe karrierën e tij në një serial të...