Kuvendi duhet ta vazhdojë seancën e 57-të

-

Kuvendi sot në mesditë duhet ta vazhdojë seancën e 57-të, në të cilën në rend dite janë disa pika nga fusha të ndryshme.

Deputetët duhet ta shqyrtojnë Raportin e Komisionit Evropian për Republikën e Maqedonisë së Veriut për vitin 2021, Programin vjetor të punës së Agjencisë së Postës për vitin 2022, Programin vjetor të punës dhe zhvillimin e Agjencisë për rregullimin e sektorit hekurudhor për vitin 2022.

Në rend dite të kësaj seance janë Propozim-vendimi për dërgimin e pjesëtarëve të Armatës së Republikës së Maqedonisë së Veriut për pjesëmarrje në operacionin ndërkombëtar të Bashkimit Evropian “ALTEA” në Bosnje e Hercegovinë, propozim-ligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për Marrëdhëniet e Punës, propozim-ligjin për mbështetjen financiare për uljen e pasojave të shkaktuara nga KOVID-19 në prodhimin dhe blerjen e produkteve bujqësore, me procedurë të shkurtuar.

Deputetët duhet t’i shqyrtojnë edhe propozim-ligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për përkrahjen financiare për zvogëlimin e pasojave të shkaktuara nga KOVID-19 në prodhimin, blerjen e rrushit dhe industrisë së verës, ndryshimet në Ligjin për tatimin mbi vlerën e shtuar, të dyja me procedurë të shkurtuar, si dhe Propozim-tezolutën për politikën migratore të Republikës së Maqedonisë së Veriut 2021-2025, me Plan Veprimi.

Ndër pikat e rendit të ditës janë edhe propozim-ligji për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për dekorime dhe njohje të Republikës së Maqedonisë, propozim-ligji për ndryshimin e Ligjit për themelimin e Agjencisë për mbështetje financiare në bujqësi dhe zhvillim rural, propozim-ligji për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për materialin riprodhues të llojeve të pemëve pyjore, me flamur evropian.

Para deputetëve është edhe propozim-ligji për garantimin e obligimeve nga Marrëveshja financiare e Republikës së Maqedonisë së Veriut për financimin e projektit “Interkonektori për bartje të gazit natyror Greqi – Maqedonia e Veriut, pjesë e Maqedonisë së Veriut”, i cili do të dakordohet ndërmjet Bankës Evropiane për Investime dhe Shoqëria Aksionare për kryerjen e Veprimtarisë Energjetike Resurset Kombëtare Energjetike Shkup, në pronësi shtetërore, me procedurë të shkurtuar.

Lajmet e fundit

Do të zgjidhet çështja e personave pa shtetësi në Maqedoni, miratohen ndryshimet e nevojshme ligjore

Në Kuvendin e RMV-së janë miratuar ndryshimet në ligjet për vendbanim dhe qëndrim dhe për letërnjoftime, me të cilat...

Fronti opozitar, bart me vete marrëdhëniet kaotike nga e kaluara!

-Mëritë e kaluara dhe interesat e ngushta partiake, janë barriera që vështirë kalohen dhe e ngulfasin bashkëpunimin e tyre,...

David Beckham rrëfen për herë të parë betejën e tij me shëndetin mendor

David Beckham i mbajti lotët teksa foli sinqerisht për jetën dhe karrierën e tij në një serial të...

KHF “Istogu” përball ekipi të fortë nga Sllovakia

KHF “Istogu” ka mësuar të martën kundërshtarin e raundit të tretë të Kupës Evropiane për hendbolliste. Shorti i tërhequr...
- Advertisement -

Turqia nuk ndalet, kryen sulme të tjera ndaj PKK-së në Irak

Bayraktar Kızılelma and the Akıncı UCAV conduct a formation flight, Tekirdağ, Türkiye, April 24, 2023. (Courtesy of Baykar)Forcat...

Trajneri i Çekisë: Është e vështirë, por në Shqipëri luajmë për gjithçka

Czech Republic coach Jaroslav Silhavy gestures during the UEFA Nations League soccer match between Portugal and the Czech...