FIZhT-ja morri rolin udhëheqës në projektin e ri europian “Policy answers”

-

Fondi i Inovacioneve dhe i Zhvillimit Teknologjik mori rolin udhëheqës në pilotimin e masave për të mbështetur hulumtimin, zhvillimin dhe inovacionet në të gjitha ekonomitë e Ballkanit Perëndimor, në kuadër të projektit të ri evropian “Policy Answers”, financuar nga programi Horizon Europe i Komisionit Evropian me një buxhet prej 5 milionë euro.

Projekti ka për qëllim të vazhdojë dhe të rrisë përpjekjet e përbashkëta të Bashkimit Evropian dhe Ballkanit Perëndimor – Maqedonisë së Veriut, Shqipërisë, Bosnjës dhe Hercegovinës, Kosovës, Malit të Zi dhe Serbisë – për të nxitur bashkëpunimin në fushat e inovacioneve, hulumtimit, arsimit, kulturës, rinisë dhe sportit. Synimi është që në fund të fundit të nxisë stabilitetin dhe prosperitetin duke përforcuar perspektivën evropiane të rajonit.

Drejtori i Fondit Festim Halili, në Vjenë, para përfaqësuesve të pranishëm të BE-së dhe rajonit tha se roli i FIZhT-it në këtë projekt edhe një herë konfirmon vendosmërinë e Republikës së Maqedonisë së Veriut për integrimin tonë në tregun e përbashkët evropian.

“Policy Answers” udhëhiqet nga Qendra për Inovacione Sociale (ZSI) në Vjenë dhe përfshin 14 institucione partnere nga Bashkimi Evropian dhe Ballkani Perëndimor. Janë paraparë aktivitete të tilla si mbledhjet e politikave të nivelit të lartë, analizat dhe rekomandimet e politikëbërjes dhe përforcimi i kapaciteteve të aktorëve lokalë për një integrim më efikas të Ballkanit Perëndimor në fushën Evropiane të hulumtimit dhe në një ekosistem inovativ.

Lajmet e fundit

4 tetor 1824, Meksika shpalli pavarësinë

Pas një lufte 11-vjeçare shkëputjeje nga Spanja, populli meksikan më në fund mori shtetin e tij për herë të...

Do të zgjidhet çështja e personave pa shtetësi në Maqedoni, miratohen ndryshimet e nevojshme ligjore

Në Kuvendin e RMV-së janë miratuar ndryshimet në ligjet për vendbanim dhe qëndrim dhe për letërnjoftime, me të cilat...

Fronti opozitar, bart me vete marrëdhëniet kaotike nga e kaluara!

-Mëritë e kaluara dhe interesat e ngushta partiake, janë barriera që vështirë kalohen dhe e ngulfasin bashkëpunimin e tyre,...

David Beckham rrëfen për herë të parë betejën e tij me shëndetin mendor

David Beckham i mbajti lotët teksa foli sinqerisht për jetën dhe karrierën e tij në një serial të...
- Advertisement -

KHF “Istogu” përball ekipi të fortë nga Sllovakia

KHF “Istogu” ka mësuar të martën kundërshtarin e raundit të tretë të Kupës Evropiane për hendbolliste. Shorti i tërhequr...

Turqia nuk ndalet, kryen sulme të tjera ndaj PKK-së në Irak

Bayraktar Kızılelma and the Akıncı UCAV conduct a formation flight, Tekirdağ, Türkiye, April 24, 2023. (Courtesy of Baykar)Forcat...