Mickoski: Propozimi për rritje të pagave në arsim për 10% është i turpshëm

Kryetari i OBRM-PDUKM-së Hristijan Mickoski, sot ka folur në lidhje me grevën në arsim dhe propozimin e Qeverisë për rritje mesatare të pagave prej 2.500 denarëve, gjegjësisht për 10 për qind për punonjësit e arsimit.

Mickoski e vlerëson si të turpshëm propozimin për 10 përqind rritje, ndërsa thotë se Qeveria në vend që të punojë për standardin e punonjësve të arsimit, jep tensione dhe revolt.

“Atë që e propozoi Qeveri është të vazhdoj të vjedh dhe ti shpenzoj në mënyrë jo të duhur paratë, Siç kuptova gojarisht 10% rritje të pagave të mësimdhënësve dhe të punësuarve në çerdhe pa pasur marrëveshje të shkruar pas rebalnasit të buxhetit për të cilin nuk dihet kur do të ndodh dhe a do të ndodh”, tha Hristijan Mickoski.