Pop Arsova, me rekord të ri në 10.000 metra


LEXO EDHE:

Atletja nga Maqedonia, Adriana Pop Arsova vendosi një rekord të ri shtetëror në 10.000 metra, gjegjësisht e përmirësoi atë të mëparshëm pothuajse për të një minutë, në kuadër të garave të Kupës së Maqedonisë.

Pop Arsova e përfundoi garën me kohë 35:00.30, duke thyer kështu rekordin e mëparshëm 35:53.33 dhe nuk e shqetësuan kushtet e tmerrshme atmosferike.

Kupa e Maqedonisë në 10.000 metra zhvillua më 17 prill, si ndeshja e parë në pistë për vitin 2022, ndërsa fitues në konkurrencën e meshkujve doli Atanas Ançevski nga Klubi Atletik “Delta”.