Nxënësit e shkollave të mesme: Ne duam mësim, ju marrëveshjen gjatë vikendit!

-

Një nga angazhimet kyçe të Unionit të Gjimnazistëve është lufta për arsim më të mirë. Prandaj ne ishim e vetmja organizatë në vend, që së bashku me zyrën e UNICEF-it, avokuam vazhdimisht për kthimin e studentëve në tavolina, qoftë përmes mësimdhënies së kombinuar apo mësimdhënies me prezencë fizike. Ndaj ndiejmë obligim dhe përgjegjësi të njoftojmë për zhvillimet aktuale në arsim, thuhet në një komunikatë të dërguar nga Unioni i Gjimnazistëve.

“21 Prilli do të jetë dita e nëntë e punës që nga përfundimi i procesit mësimor për shumicën dërrmuese të nxënësve të shkollave të mesme në Maqedoninë e Veriut. Kjo do të thotë se nxënësit kanë humbur tashmë dy javë të plota pune nga procesi i rregullt arsimor. Kujtojmë se ky është një brez që tashmë ka humbur një vit të tërë shkollor me arsimim jo cilësor online, si dhe dy javë të tjera me zgjatjen e pushimeve dimërore. Me këto gjëra, gjimnazistët tashmë tre vite janë jashtë procesit normal arsimor. Kushtetuta është vendimtare: garanton edhe të drejtën e grevës edhe të drejtën për arsimim. Neni 38 garanton të drejtën e grevës. Neni 44 thotë: “Çdokush ka të drejtën e arsimimit. Arsimi është i disponueshëm për të gjithë në kushte të barabarta. Mirëpo, jemi në një situatë ku realizimi i njërës së drejtë e bën të pamundur realizimin e tjetrës”, thonë nga Unioni i Gjimnazistëve.

Ndaj ata shtojnë se të dyja palët janë përgjegjëse për humbjen e orëve të mësimit në dy javët e kaluara, përkatësisht përgjegjëse për të gjetur një zgjidhje në interes të gjimnazistëve.

“E ritheksojmë thirrjen tonë për zgjidhje të shpejtë të çështjes ndërmjet Qeverisë dhe SASHK-ut duke intensifikuar negociatat për periudhën e ardhshme. Ne kërkojmë që Unioni të përfshihet në gjetjen e zgjidhjeve për kompensimin e materialit të humbur”, thuhet në deklaratë.

Lajmet e fundit

MF: Plani i qëndrueshmërisë fiskale – Masa konkrete dhe rekomandime për racionalizimin e shpenzimeve joproduktive te shfrytëzuesit buxhetorë

Përmes masave dhe rekomandimeve konkrete të integruara në Planin e qëndrueshmërisë fiskale dhe përkrahjes së rritjes ekonomike, do të...

Dinamo me mungesa të mëdha para duelit me Balkanin

Kampioni kroat, Dinamo Zagreb, vjen në Prishtinë me shumë probleme para sfidës me kampionin e Kosovës, skuadrën e Balkanit....

PS pr/rezolutë për denimin e sulmit në veri të Kosovës: Mbështesim qëndrimin e qeverisë së Kosovës, Serbia të dorëzojë kriminelët

Faxnews ka siguruar projekt-rezolutën e PS ku dënon sulmin terrorist në veri të Kosovës. Në projekt-rezolutë, PS mbështet cdo...

‘Emoji-t’ po vijnë në Gmail

Google ka konfirmuar se po sjell ’emoji-t’ në shërbimin e saj Gmail, derisa flitej për një gjë të tillë...
- Advertisement -

4 tetor 1824, Meksika shpalli pavarësinë

Pas një lufte 11-vjeçare shkëputjeje nga Spanja, populli meksikan më në fund mori shtetin e tij për herë të...

Do të zgjidhet çështja e personave pa shtetësi në Maqedoni, miratohen ndryshimet e nevojshme ligjore

Në Kuvendin e RMV-së janë miratuar ndryshimet në ligjet për vendbanim dhe qëndrim dhe për letërnjoftime, me të cilat...