Zaev: Mandati i ri i Macron sjell fitore të re të vlerave europiane ndaj kërcënimeve të nacionalizmit në Europë

Sot, më 27 Prill, dëshiroj të përgëzoj presidentin Macron për mandatin e tij të ri – ai sjell një fitore të re të vlerave evropiane mbi kërcënimet që nacionalizmi paraqet për Europën, tha ish-kryeministri Zoran Zaev në një forum në Strumicë të organizuar nga Ambasada Franceze.

“Kur është fjala për marrjen e vendimit mes liberalizmit dhe konservatorit, ne të majtët kemi vetëm një zgjedhje – ai është liberalizmi – liria, çiltërsia, moderniteti”, tha Zaev.

Zaev thekson se as Macron në Francë nuk është i djathtë dhe as partia e Golobit në Slloveni.

Në fjalimin tim në Athinë para disa ditësh, thashë se po kundërshtoja tezën se e djathta apo e djathta ekstreme sundonte Europën. As Macron në Francë nuk ka të drejtë dhe as partia e Golobit në Slloveni, e cila fitoi zgjedhjet parlamentare të së dielës, nuk ka të drejtë, tha Zaev.

Mezi pres këto thirrje të forta që i sjellin fitore lirisë europiane”, tha Zaev.