Përdoruesit e google tani mund të dërgojnë kërkesa për të hequr përmbajtjen private


Përdoruesit tani mund të dërgojnë kërkesa për të hequr përmbajtjen private, duke përfshirë numrat e telefonit, emailin dhe adresat fizike nga rezultatet e kërkimit. Lëvizja është pjesë e përpjekjeve të vazhdueshme të Google për të reduktuar identifikimin e vjedhjeve dhe sjelljeve me qëllim të keq në internet.

“Google mund të heqë informacionin personal të identifikueshëm që ka potencial për të krijuar rreziqe të konsiderueshme të vjedhjes së identitetit, mashtrimit financiar, kontaktit të dëmshëm të drejtpërdrejtë ose dëmeve të tjera specifike,” tha kompania në një shënim në internet.

Kërkimi i Google tashmë i kishte lejuar përdoruesit të kërkonin heqjen e përmbajtjes shumë personale që mund të shkaktonte dëm të drejtpërdrejtë. Kjo përfshin informacione si numrat e llogarisë bankare ose të kartës së kreditit që mund të përdoren për mashtrim.

“Por interneti është gjithmonë në zhvillim – me informacione që shfaqen në vende të papritura dhe duke u përdorur në mënyra të reja – kështu që politikat dhe mbrojtjet tona duhet të evoluojnë gjithashtu,” tha Michelle Chang, Drejtuesja e Politikave Globale të Google për Kërkimin në një postim në blog.

Chang vuri në dukje se aksesi i hapur në informacion është një “qëllim kryesor i Kërkimit”. Sidoqoftë, “po ashtu është fuqizimi i njerëzve me mjetet që u nevojiten për të mbrojtur veten dhe për të mbajtur privat informacionin e tyre të ndjeshëm, personalisht të identifikueshëm,” tha Chang.

“Kur jeni duke përdorur internetin, është e rëndësishme të keni kontroll mbi mënyrën se si mund të gjenden informacionet tuaja të ndjeshme, të identifikueshme personale,” shtoi Chang.

Megjithatë, Google vuri në dukje se jo të gjitha kërkesat do të pranohen. Ai do të vlerësojë çdo kërkesë bazuar në kritere të caktuara, duke përfshirë nëse është përmbajtja për interes publik.

Përmbajtja që konsiderohet të jetë me interes publik përfshin përmbajtje nga ose nga qeveria dhe burime të tjera zyrtare, përmbajtje me vlerë lajme ose përmbajtje profesionale përkatëse.

Për më tepër, heqja e përmbajtjes nga Google Search nuk do ta heqë atë nga interneti, paralajmëroi kompania. Si rezultat, Google thotë se përdoruesit mund të dëshirojnë të kontaktojnë drejtpërdrejt faqet e pritjes.