Telegram bëhet aplikacioni i pestë më i shkarkuar në botë


Telegram bëhet aplikacioni i pestë më i shkarkuar në mbarë botën, sipas të dhënave të lëshuara nga Sensor Tower, aplikacioni ka marrë mbi 100 milionë shkarkime.

Telegram ishte aplikacioni i pestë më i shkarkuar i mediave sociale në mbarë botën në tremujorin e parë 2022, sipas një raporti nga Sensor Tower.

Sipas të dhënave të lëshuara nga ta, Telegram zuri vendin e pestë në shkarkimet e përgjithshme me tërheqjen e më shumë se 100 milionë shkarkimeve në mbarë botën.

Vitin e kaluar, sipas raportit të janarit 2021, Telegram ishte aplikacioni më i shkarkuar me 63 milionë shkarkime vetëm në atë muaj të vetëm.

Pavel Durov, themeluesi i Telegramit kumtoi lajmin duke thënë se nuk shpenzojnë miliarda dollarë në marketing për të blerë shkarkime.

“Në vitin 2022, Telegram është përsëri në mesin e 5 aplikacioneve më të shkarkuara në botë (ashtu si në vitin 2021). Nga këto 5 aplikacionet më të njohura, Telegram është i vetmi që nuk shpenzon miliarda në marketing për të blerë shkarkime” thotë ai.

Pesë aplikacionet më të shkarkuara

Pesë aplikacionet kryesore ishin TikTok, Instagram, Facebook, WhatsApp dhe Telegram. Sipas raportit, në përgjithësi, instalimet e aplikacioneve në mbarë botën arritën rreth 37 miliardë në App Store dhe Google Play.

TikTok tejkaloi 3.5 miliardë shkarkime të të gjitha kohërave, duke u bërë aplikacioni i pestë që kapërcen këtë prag. Instalimet e Instagram-it ranë 7 për qind nga tremujori në tremujor; megjithatë, ai ishte ende totali i dytë më i mirë i aplikacionit që nga të paktën 2014.

Tre botuesit kryesorë në mbarë botën gjatë tremujorit ishin Meta, Google dhe ByteDance.