Tensionet nuk e ndihmuan, opozita dështon të bllokojë Kuvendin!

Ka dështuar tentative e djeshme për bllokim të Kuvendit nga ana e partive opozitare, shqiptaro-maqedonase, të orkestruara nga VMRO-DPMNE-ja dhe sot do të vazhdohet seance e 71-të e cila filloi dje me çrast edhe u votua rendi I ditës.

Në tentimin e tyre për bllokim, deputetët e VMRO-DPMNE-së opozitare e kontestuan procedurën dhe reaguan  duke thënë se rendi i ditës është votuar pa u lexuar dhe pa u shpërndarë paraprakisht.

“Tensionet” nuk e ndihmuan opozitën e bashkuar shqiptaro-maqedone nuk e ndihmuan as tensioned për të bllokuar.

Së bashku me VMRO-në dhe LEVICËN iniciativës për bllokim i janë bashkëngjitur edhe Aleanca për Shqiptarët dhe Lëvizja BESA.

Kuvendi në mesditë duhet të mbajë vazhdim të seancës së 71-të, rendi i ditës i së cilës ishte votuar mbrëmë pas debatit dyditësh dhe bllokadës aktive nga deputetët e VMRO-DPMNE-së opozitare.