Renault u tërhoq nga tregu, Rusia “ringjall” makinën klasike sovjetike


Një nga markat më të njohura të makinave të Bashkimit Sovjetik mund të jetë gati të rikthehet, pasi kompania e makinave Renault njoftoi planet për të transferuar 100% të Renault Rusisë në qytetin e Moskës.

Kryebashkiaku i Moskës Sergei Sobyanin tha se fabrika e makinave të Renault në qytet do të nacionalizohet dhe do të ripërdoret për të prodhuar makina Moskvich, të cilat janë prodhuar për herë të fundit mbi 20 vjet më parë.

Moskvich ishte makina e parë e prodhuar nga Sovjetik e bërë për përdorim individual, e cila doli nga linja e prodhimit në 1946.

Ai ishte projektuar për të qenë i fortë dhe i përballueshëm, i bërë nga pjesë të prodhuara në Bashkimin Sovjetik dhe Gjermaninë Lindore komuniste.

Sobyanin tha se masa do të “hapte një faqe të re në historinë e Moskvich”, duke shtuar se uzina do të prodhonte makina konvencionale në fillim, por mund të prodhonte makina elektrike në të ardhmen.