Google Translate shton 24 gjuhë të reja


Gjiganti global i teknologjisë Google ka shtuar 24 gjuhë të reja të folura nga më shumë se 300 milionë njerëz në platformën e tij Google Translate.

Dhjetë nga shtesat e reja janë në Afrikë, duke përfshirë Lingala, Twi dhe Tigrinya.

“Për vite me radhë, Google Translate ka ndihmuar në thyerjen e barrierave gjuhësore dhe lidhjen e komuniteteve në të gjithë botën,” tha kompania me bazë në SHBA.

Ai shtoi se tani dëshiron të ndihmojë ata, gjuhët e të cilëve “nuk janë të përfaqësuara në shumicën e teknologjisë”.

Gjuhët e reja variojnë nga Bhojpuri, i cili flitet nga rreth 50 milionë njerëz në Indinë veriore, Nepal dhe Fixhi, deri në Dhiveri me rreth 300,000 folës në Maldive.

Lëvizja e çon tani në 133 numrin e përgjithshëm të gjuhëve të disponueshme në Google Translate./albeu.com