Çmimi i mishit mund të rritet deri 50% nëse nuk hiqen taksat doganore

Rritja e cmimit të mishit do të arrijë deri në 50% në qoftë se Qeveria nuk heq taksat doganore gjatë importit të mishit.

Oda ekonomike dhe Organizata e prodhimit e mishit të Maqedonisë së Veriut kërkojnë heqjen e taksës doganore gjatë importit të mishit. “Në qoftë se nuk bëhë kjo prtitet rritja më prej 30% të prodhimeve të mishit. Më shumë importohet mish nga vendet e jashtme se sa eksportohet për vendet e jashtme”, thonë nga Oda ekonomike.