Intervistë/ Jaoski: Për vetëm 6 muaj kemi arritur të bëjmë shumë punë, reagimi i qytetarëve është shumë pozitiv

-

Ka kaluar gjysmë viti që kur kam marrë detyrën si kryetar i Komunës së Plasnicës, përgjegjësia ime si kryetar komune është gjithçka që kam premtuar dhe për ta realizuar komunën tonë si një vend më të mirë për të jetuar, së bashku me administratën komunale punojmë dhe luftojmë se çfarë të realizojmë më shumë projekte. Ne kemi siguruar kontejnerë për grumbullimin dhe seleksionimin e mbeturinave në komunën e Plasnicës 59 kontejnerë të mëdhenj prej 1100 l. dhe 258 enë plastike prej 120 l. të destinuara për amvisëri dhe persona juridikë, e një pjesë janë të vendosura në hapësira publike në të gjitha vendbanimet e Komunës së Plasnicës, tha kryetari i komunës së Plasnicës z. Alija Jaoski në një intervistë ekskluzive për desk.mk lidhur me projektet që i ka realizuar për këta muaj.

Kanë kaluar më shumë se 6 muaj që kur keni marrë mandatin për të udhëhequr komunën e Plasnicës, a mund të na tregoni se çfarë është bërë nga ajo që ishte premtuar në programin tuaj zgjedhor?

Ka kaluar gjysmë viti që kur kam marrë detyrën si kryetar i Komunës së Plasnicës, përgjegjësia ime si kryetar komune është gjithçka që kam premtuar dhe për ta realizuar komunën tonë si një vend më të mirë për të jetuar, së bashku me administratën komunale punojmë dhe luftojmë se çfarë të realizojmë më shumë projekte.

Në gjashtë muajt e fundit kemi realizuar shumë projekte. Është realizuar rruga nga shkolla e fshatit Plasnicë deri te varrezat.

Realizimi dhe asfaltimi i rrugëve në fshat. Plasnica të cilat janë të një rëndësie të madhe, disa nga rrugët nuk ishin fare të kalueshme, lidhin rrugët dhe qasja në amvisëri është e lehtësuar pasi që komunikacioni në komunë është më i sigurt.

Rrugët e premtuara të përfunduara në fshatin Lisiçan.

Ndërtimi i një impianti për trajtim në fshatin Plasnicë ka përfunduar dhe është gati për përdorim.

Ne kemi siguruar kontejnerë për grumbullimin dhe seleksionimin e mbeturinave në komunën e Plasnicës 59 kontejnerë të mëdhenj prej 1100 l. dhe 258 enë plastike prej 120 l. të destinuara për amvisëri dhe persona juridikë, e disa gjenden në hapësira publike në të gjitha vendbanimet e Komunës së Plasnicës.

Nënshkruan një memorandum bashkëpunimi me Koalicionin Rural me qëllim promovimin e zhvillimit lokal dhe rural dhe përmirësimin e cilësisë së jetës së popullatës lokale.

Pastrimi i landfilleve që rrezikojnë mjedisin.

Ne kemi siguruar një ekskavator të ri me makina lidhëse për pastrimin e shtratit të lumit dhe pastrimin e borës në komunën e Plasnicës.

Sa jeni të kënaqur me atë që është bërë?

Mbi të gjitha, puna e bërë flet vetë dhe sigurisht që jam i kënaqur në këto gjashtë muaj angazhim dhe përpjekje për të realizuar më shumë projekte.

A është bërë një anketë se sa të kënaqur janë qytetarët në komunën tuaj me punën e kryetarit?

Nuk kam bërë një anketë, por për të gjitha projektet dhe aktivitetet e realizuara që i realizojmë, publikohet në rrjetet sociale dhe kështu monitorohen reagimet dhe kënaqësia e qytetarëve, të cilat janë në nivel të lartë.

Ju premtuat rindërtim të rrugëve, kanalizimeve dhe diçka tjetër, a ka kapacitet komuna e Plasnicës që t’i realizojë vetë?

Po, kam premtuar rindërtimin e rrugëve, kanalizimin që është në proces tenderimi dhe rikonstruksionet e premtuara të rrugëve në komunën e Plasnicës për këto 6 muaj janë realizuar me sukses. Ato përmbajnë sasi të mëdha, ne kemi përdorur fonde nga qeveria, nga Banka Botërore dhe Evropiane (që do të thotë të disponosh administratën shpejt dhe me efikasitet), pasi një bashki e vogël me të ardhura të ulëta nuk ka kapacitet t’i zbatojë vetë.

Sa përkrahje keni ju si komunë nga Qeveria për realizimin e programit?

Sinqerisht, ne kemi një mbështetje të madhe nga Qeveria, por punojmë për të me efikasitet dhe në kohën e duhur.

Cilat punime/projekte janë në vazhdim këtë sezon, mund të rendisim disa?

Në këta 6 muaj është arritur projektimi dhe aplikimi i godinave të reja të infrastrukturës, rrugëve dhe filialeve. Disa prej tyre janë;

Rrugë dhe rrugica të reja në të gjitha vendbanimet.

Rindërtimi, rehabilitimi dhe ndriçimi i rrugës së banimit (ST2) në Plasnicë.

Kanalizim fekal me impiant trajtimi në Pllasnicë.

Rikonstruksioni i kulmit në shkollën fillore “Jonus Emre”, f. Lisicani.

Projektimi i Ndërtimit të Infrastrukturës për Blloqet (Blloku 26-Blloku 30) sipas Planit të Detajuar në Lisiçan, i miratuar në vitin 2021.

Deri në fund të vitit, çfarë projektesh planifikoni të përfundoni?

Sigurisht që nuk ndalemi këtu, deri në fund të vitit 2022, disa nga projektet e mësipërme planifikojmë të përfundojmë dhe të fillojmë zbatimin e projekteve të reja infrastrukturore, deri më tani jemi në pritje të rezultateve të projekteve të aplikuara, për të cilat nëse përzgjidhen planifikojmë. të përfundojë deri në fund të këtij viti.

A ka borxh komunal dhe si planifikoni ta menaxhoni atë?

E thënë me krenari, komuna jonë nuk ka detyrime të mbetura. Detyrimet korrente shërbehen në kohë.

A kanë të gjitha vendbanimet në komunën e Plasnicës shkolla apo paralele të reja me kushte të mira për nxënësit?

Nuk ka nevojë të ndërtohen shkolla të reja, pasi të gjitha klasat kanë kapacitet dhe kushte të mira për nxënësit. Efiçenca energjetike në të gjitha ndërtesat po përmirësohet me kohë, me të njëjtin synim, këtë sezon do të rikonstruktohet çatia në O.O.U.” Jonus Emre” e cila mbështetet nga Qendra për Zhvillimin e Rajonit Jugperëndimor.

A kanë kanalizim të gjitha vendbanimet? Nëse jo, si planifikohet të menaxhohet ky problem?

Arteriet kryesore nga Preglovo dhe Lisicani kanë kanalizim.

Në Plasnicë, në fazën e tenderimit është kanalizimi fekal i projektuar me impiant për trajtim, i mbështetur me fonde nga Banka Botërore. Fondet nga Programi i Investimeve në MMJPH përdoren për pjesën tjetër të kësaj popullate.

Për faktin se janë parashikuar shuma të mëdha, të dizajnuara sipas standardeve evropiane, në të njëjtën mënyrë do të shtohen edhe degët e tjera në Preglovë dhe Lisiçan.

Duke qenë se bashkia ndodhet në një nga vendet më të bukura të vendit, sa planifikoni të rrisni potencialin për një destinacion turistik?

Është e vërtetë që komuna e Plasnicës ndodhet në një nga pjesët më të bukura të vendit tonë, për nga natyra dhe bukuria natyrore.

Megjithatë, ne si bashkia më e vogël dhe më e dobëta financiarisht, fatkeqësisht nuk kemi mundësi dhe burime financiare për të investuar në zhvillimin e turizmit. Në të ardhmen nëse kemi mundësi do t’i kushtonim rëndësi kësaj pjese, përkatësisht duhen përpjekje dhe fonde të mëdha sepse do të fillonim nga e para, sepse turizmi nuk është fare i zhvilluar dhe ka potencial.

Ka mundësi sidomos për turizmin malor dhe atë rural. Ne kemi burime të ujit të pijshëm, veçanërisht burimin e Pitranit, nga i cili aktualisht po shfrytëzohet dhe ambalazhohet uji i pijshëm. Kemi mermer të cilësisë së mirë që shfrytëzohet gjithashtu. Kemi shumë gjelbërim, pyje etj., dhe nëpër komunën tonë kalon lumi Treska, i cili është një nga lumenjtë më të mëdhenj në vendin tonë.

Lajmet e fundit

Bayern Munich i ofron super-kontratë Granit Xhakës

Granit Xhaka është me “valixhet” gati teksa përgatitet për të nisur një aventurë të re pas eksperiencës në Londër...

Përplasen dy trena në Indi, raportohet për shumë viktima

Shumë njerëz dyshohet se kanë vdekur në Indinë lindore pasi një tren pasagjerësh doli nga shinat pas një përplasjeje...

Klubet me vlerën më të lartë në botë, kush mban kreun?!

Në këtë sezon nuk fitoi asnjë trofe, por Real Madrid ka se për çfarë të krenohet. “Los Blancos” janë...

Florim Asani nga gjenerata U18 e Shkëndijës po dëshmon talentët e rinjë të sportit që i ka Tetova

Mesfushori i fundit Florim Asani nga Tetova i cili për momentin po luan në gjeneratën U18 të klubit të...
- Advertisement -

Dashuri dhe festë për të voglin e yllit Liza

Dihet tashmë se ajo është një yll i muzikës atje ku jetoj por jo vetëm, por edhe një zonjë...

Edi Rama për Ali Ahmetin dhe babanë e Hashim Thaçit: Burra!

Kryeministri shqiptar, Edi Rama ka komentuar vizitën e sotme të kryetarit të Bashkimit Demokratik për Integrim, Ali Ahmeti në...