Trajneri hidhet në pishinë për të shpëtuar jetën e notarit pasi i ra të fikët


Një notare u shpëtua nga mbytja pasi trajneri i saj i shpëtoi me guxim jetën. Notarja e skuadrës amerikane, Anita Alvarez, kishte rënë të fikët gjatë një finaleje të lirë të notit artistik në një turne në Budapest. Ajo u fundos në fund të pishinës ndërsa spektatorët e shikonin të tmerruar. Trajneri i Alvarez, Andrew Fuentes, u hodh në ujë për të shpëtuar 25-vjeçarin, duke rrahur shpëtimtarët në vendngjarje.

Ajo arriti të arrijë shpejt notarin dhe ta nxjerrë në sipërfaqe. Atje, me ndihmën e një asistenteje konkursi, ajo u soll e sigurt në buzë të pishinës. Trajneri i saj, Fuentes, foli për radion spanjolle për incidentin dramatik dhe tha se sprova ‘ndihej si një orë’. Ajo tha: ‘Ajo kishte vetëm ujë në mushkëri, sapo filloi të merrte përsëri gjithçka ishte në rregull. Ajo ka thënë se dëshiron të notojë në finale.

AFP

“Ndihej si një orë e tërë. Thashë se gjërat nuk ishin në rregull, u bërtita rojeve të shpëtimit që të futeshin në ujë, por ata nuk e kapën atë që thashë ose nuk e kuptonin.

“Ajo nuk merrte frymë dhe kishte një puls shumë të lartë; Shkova [tek ajo] sa më shpejt që munda, sikur të ishte një finale olimpike.

Kur Alvarez u nxor nga uji, nofulla e saj ishte mbyllur në vend, shtoi trajneri. Ajo u zhvendos në anën e saj për t’i ndihmuar të marrë frymë dhe më pas u largua nga pishina me barelë.

AFP

Fuentes shtoi: “Ajo i ra të fikët nga përpjekja. Sot kemi parë se ku është kufiri; kjo është ajo që është të jesh atlet, ne duam të shohim se ku është kufiri i trupit të njeriut dhe ajo është dikush që i pëlqen ta çojë atë në kufi.’