Europa i qëndron prapa propozimit francez për RMV-në

Edhe euro-ambasadori në vend David Geer, ka përshëndetur procesin dhe rrugën europiane të vendit me shpresë që tashmë hapja e rrugës për negociata do jetë e shpejtë me anëtarësimin e vendit në BE.

Duke përshëndetur konsultimet e vazhdueshme të propozimeve të rishikuara të paraqitura nga presidenca franceze. Duke shpresuar se i gjithë procesi do të jetë i frytshëm, duke hapur rrugën për negociatat e anëtarësimit në BE të Maqedonisë së Veriut. Është e qartë: referimi i gjuhës maqedonase në kornizën negociuese është i pakualifikuar, ka shkruar kështu euro-ambasadori Geer.