Sondazhi i institutit amerikan: Papunësia, çmimet e larta dhe korrupsioni, problemet kryesore në Kosovë

Sondazhi i institutit amerikan (IRI), ka bërë një sondazh, ku ka vendosur në pah problemet kryesore të vendeve të Ballkanit Përëndimor.

Në tri problemet kryesore të listuara nga sondazhi i institutit amerikan IRI, papunësia (46%) është problemi kryesor, e pasuar nga kostoja i jetesës, çmimet e larta (24%) dhe korrupsioni (8%).

Në këtë sondazh sipas përgjigjeve të qytetarëve të Kosovës, problem është edhe pandemia e coronavirusit (2%), energjia elektrike (2%), varfëria apo qasja në kredi (2%).

Sondazhi i institutit amerikan.

Ndërsa, pasiguria, kriminaliteti, dhe mungesa e sigurimeve shëndetëosore është par problem nga (1%) e respodentëve që i janë përgjigjur anketës.

Sondazhi i institutit amerikan.

Të dhënat e këtij sondazhi janë mbledhur me metodën e intervistimit të qytetarëve në shtëpitë e tyre.

Sondazhi është realizuar në kuadër të qendrës së institutit “Center for Insights in Survey Research” nga Ipsos Stregic Marketing, nga 30 dhjetori e deri me 20 shkurt.

Poashtu në sondazh janë përfshirë të gjitha zonat, urbane dhe rurale, dhe të gjitha ka përfshirë të gjitha grupet etnike.

Për këtë sondazh, në Kosovë janë intervistuar 1520 respodentë dhe margjina e gabimit mund të jetë deri në 2.9 për qind.