Zyrtare: Dacia, marka më e shitur e automjeteve


Megjithëse ekziston një numër i madh i përdoruesëve të tyre, kurioziteti i markës më të shitur shpeshherë përbën një kureshtje të lartë.

Përgjatë muajit maj dhe qershor të këtij viti janë shitur 571 vetura, raporton Qendra e Automjeteve të Kosovës.

Sipas statistikave të QAK-së, veturat më të shitura gjatë muajit maj janë Dacia me 103  vetura dhe Skoda, me 80 vetura.

Pas saj radhiten Renault me 58 vetura, Kia me 10 më pak dhe Toyota, me 44 vetura.

Dacia vazhdon të mbetet vetura më e shitur përgjatë muajve të fundit.