Takimi i parë mes forcave të sigurisë që nga pavarësia e Maqedonisë së Veriut

Drejtori i Byrosë për Siguri Publike Sasho Tasevski në Athinë ka zhvilluar një takim pune me gjenerallejtënantin e policisë Greke Konstantinos Skumas.

Delegacioni i Byrosë për Siguri Publike i kryesuar nga drejtori Sasho Tasevski sot (28.07.2022) ka realizuar një vizitë pune në selinë e Policisë së Republikës së Greqisë në Athinë, gjatë së cilës është mbajtur një takim pune me kolegun e tij, gjenerallejtënantin e policisë. Konstantinos Skumas.

Vizita nga të dy banesat u vlerësua si një moment i rëndësishëm pas së cilës pritet intensifikimi i bashkëpunimit mes policisë, i cili do të kontribuojë në forcimin e sigurisë si të vendeve fqinje ashtu edhe të rajonit.

Delegacioni i MPB-së, në përbërje të të cilit ishin ndihmësdrejtori i Departamentit të Policisë së Uniformuar Shefik Bajrami dhe ndihmësdrejtori i Departamentit për Çështje Kufitare dhe Migrim Sasho Smileski, u prit me nderime të larta nga mikpritësi, gjenerallejtënant policor Skumas. , dhe në takim të dy delegacionet diskutuan për problemet me të cilat përballen shërbimet e policisë, si dhe për mundësitë për nxitjen e bashkëpunimit të ndërsjellë, duke iu referuar veçanërisht luftës kundër krimit të organizuar, urdhër-arresteve ndërkombëtare, bashkëpunimit ndërkufitar dhe të gjitha llojeve të krimit. përbëjnë një kërcënim për të dy vendet.

Në fund të takimit, dy drejtorët ishin të mendimit të përbashkët se mbështesin fuqishëm bashkëpunimin mes policive të dy vendeve dhe se kjo praktikë e takimeve të ndërsjella për nxitjen e bashkëpunimit do të vazhdojë edhe në të ardhmen, si një hap i madh. përpara drejt garantimit të sigurisë në vende dhe do të jetë bazë për forcimin e bashkëpunimit në luftën kundër të gjitha llojeve të krimit.