Torres: Investimi amerikan është një votë besimi për të ardhmen e Kosovës

Ritchie Torres, kongresmeni amerikan ka reaguar  në Twitter ku e ka përgëzuar Kosovën për marrëveshjen me MCC-në.

Tutje, k Torres ka treguar se MCC, është themeluar nga Kongresi Amerikan. Ndërsa Kosova ka përfituar grant nga MCC-ja në vlerë prej  202 milionë dollarësh, për energji.

“Urime Kosovës për sigurimin e një granti prej 202 milionë dollarësh nga MCC, themeluar nga Kongresi. Investimi amerikan është një votë besimi për të ardhmen e Kosovës si një demokraci e pavarur dhe e gjallë”, ka shkruar Torres në Twitter.

 

Të mërkurën e 27 korrikut  është nënshkruar marrëveshja në Uashington nga ministrja e Ekonomisë në Kosovë, Artane Rizvanolli, dhe drejtoresha ekzekutive e Korporatës së Sfidës së Mijëvjeçarit (MCC), Alice Albright.

Vlera e përgjithshme e Programit Kompakt është 236.7 milionë dollarë dhe përqendrohet në projekte të energjisë.