Fermerët ukrainas që po mbledhin tanket ruse

Pamjet e tankeve ruse dhe automjeteve të tjera ushtarake që tërhiqen nga traktorët e pasur ukrainas janë shfaqur rregullisht në mediat sociale që nga pushtimi i Ukrainës nga Moska më 24 shkurt dhe shpejt u bë një imazh përcaktues i rezistencës së vendit.

Vitaliy Denysenko, është njëri nga fermerët që kishte tërhequr një tanke.

Ai po tërhiqte me gëzim sikur të ishte e parkuar në mënyrë të paligjshme, transportuesi i blinduar i personelit të epokës sovjetike.

Më saktësisht kjo tanke është një MT-LB e viteve 1970 i përket forcave ruse, por ata e braktisën atë në verilindje të Ukrainës, rreth 30 kilometra (20 milje) nga kufiri i përbashkët i fqinjëve ndërluftues.

Vitaliy Denysenko dhe tanku rus që ka tërhjekur vetë ai

Fermerët ukrainas kanë grumbulluar kaq shumë automjete ruse në zonat e pushtuara dhe më pas të braktisura nga forcat e Moskës, të cilat në internet filluan t’i quajnë “ushtria e pestë më e madhe në Evropë”.

Dhe për këtë shërbimi postar ukrainas, ka thënë se do të hedhë një pullë postare të re që përshkruan këto tërheqje të tankve ruse.

Pulla e re postare, që simbolizon rezistencën e fermerve ukrainas

Tetyana Fomenko, menaxhere e dyqanit të koleksionit të pullave të shërbimit postar rajonal të Kharkiv, ka thënë se ishte pulla e katërt me temë ushtarake e lëshuar gjatë luftës, me pesë milionë që do të dalin në shitje, njofton RTL.

Është e paqartë se cili ukrainas tërhoqi për herë të parë një tank rus, por çmenduria u përhap kur Viktor Kychuk dhe miqtë e tij morën drejtimin e një T-80 sovjetik më 1 mars në Slatyne, një qytet verilindor me 6000 banorë, vetëm 13 kilometra nga Rusia.

Viktor Kychuk, me një poster që simbolizon atë që ka bërë ai

Kychuk i dërgoi një klip të tij dhe miqve të tij duke hipur në tank, kreut ushtarak rajonal Volodymyr Usov, i cili e ngarkoi atë në YouTube, ku u bë virale me shpejtësi duke arritur 350,000 shikime.

Shërbimi postar Ukrposhta është bërë diçka si një simbol i sfidës ukrainase pasi lëshoi ​​një pullë në prill që përshkruan një ushtar duke i dhënë gishtin e mesit anijes ruse të Detit të Zi Moskva.