Drejtori Muaremi: Bastisja ishte e paligjshme, tendencioze dhe kishte për qëllim pengimin e punës sime dhe mbrojtjen e interesave personale

Arsyet personale dhe mbrojtja e interesave personale, këto janë disa nga arsyet që drejtori Arafat Mauremi i konsideron si motiv dhe sfond për të cilin është kryer kontroll i paligjshëm në administratën e Policisë Financiare pas një denoncimi anonim me kërkesë kontrolli, pa prova dhe me të dhëna të rreme.

Kërkimet ishin tendencioze dhe me një qëllim të vetëm – të dëmtojnë reputacionin tim personal, reputacionin e të gjithë institucionit, të vënë në pikëpyetje të gjitha procedurat/rastet aktuale dhe të ardhshme të kryera nga administrata, të gjitha me synimin për të mbrojtur interesat e të afërmve të saj, njerëzve, miqve, kolegë për të cilët ka raste në administratë. A është kërkimi një mënyrë që Vilma Ruskovska të arrijë te rastet në të cilat është duke punuar Administrata dhe të bëjë kontroll të drejtpërdrejtë të atyre lëndëve, duke qenë se ajo kërkon që t’i dorëzohet i gjithë dokumentacioni? pyeti Muaremi.

Në konferencën për media, Muaremi njoftoi edhe kallëzimin penal ndaj tre prokurorëve Vilma Ruskovska, Ivana Trajçeva dhe Elizabeta Josifovska për shpërdorim të pozitës zyrtare dhe falsifikim dokumenti. Ai tha se gjatë kontrollit, prokuroria ka shkuar përtej urdhrit të bastisjes që kanë marrë. Një nga paligjshmëritë është se nuk u lejuan të bënin kontroll pa praninë e ministrit të Financave apo përfaqësuesit të tij, pasi administrata është në varësi të kësaj ministrie.

Nga pozita e pushtetit, duke abuzuar me pozitën e saj, ajo që bëri Vilma Ruskowska nuk është diçka e re, ky nuk është përjashtim. Ky është një model i sjelljes dhe veprimeve të saj. Shkelje e ligjeve, keqpërdorime, kërcënime, do ta mbani mend mesazhin e gjyqtarit se do ta shkundë nga të brendshmet etj., tha Muaremi.

Drejtori i Policisë Financiare theksoi se nuk është i kënaqur me bashkëpunimin me Prokurorinë për krim të organizuar dhe se disa nga lëndët e mëdha që kanë punuar janë në sirtarë, ose janë refuzuar nga Prokuroria e udhëhequr nga Ruskovska.

Pse nuk na kërkoi PPTH të bëjmë kontrolle në hetimet aktuale (për të hetuar origjinën e parave për Mijalkovin, për Gruevskin, për Orce Kamçevin) dhe veproi menjëherë pas këtij raporti anonim dhe erdhi në kërkim, të pabazuar dhe ilegale, për të bërë, pyet Muaremi.

Muremi gjithashtu mohoi pretendimet e Ruskovskës në media dhe qëndroi në krah të Joveskit, i cili konstatoi një sërë parregullsish në kërkim. Prokurorja publike nuk ka ndërhyrë në punën e saj për raste konkrete, por mbikëqyrja është bërë në bazë të ankesës për veprimet e prokurorit të saj publik. Sipas tij, as deklarata e saj se ka pasur 300 raste nga një reporter anonim në policinë financiare nuk është e saktë dhe as se ka mundësi që të bëhet ankim në Këshillin penal për kërkim.

Në një prononcim të shkurtër për Thelmën, Ruskovska thotë se nuk komenton deklaratat e të tjerëve dhe se secili ka të drejtë të paraqesë kallëzim penal kundër kujtdo.