Renault Austral i ri vjen premierë me gjeneratën e tretë të “4CONTROL Advanced”


Renault vazhdon të ofrojë inovacion dhe të ofrojë më të mirën e teknologjisë për numrin më të madh të njerëzve me gjeneratën e tretë të “4CONTROL Advanced”.

Pasi, Austral i ri vjen si “premierë” me gjeneratën e tretë të sistemit me katër rrota të Renault “4CONTROL Advanced”.

I prezantuar dhe komercializuar në vitin 2007, sistemi i drejtimit me katër rrota të Renault po zhvillohet dhe po kthehet fuqishëm me një gjeneratë të tretë të përmirësuar.

Kjo vjen edhe si një ofertë unike në segmentin C-SUV, në gjendje të ofrojë komoditet të paparë në drejtimin e automjetit, shkathtësi të jashtëzakonshme dhe performancë dinamike të pakrahasueshme.

Foto nga premiera botërore e Renault Austral i ri

Ndërkaq, nga çdo sistem tjetër për segmentin e tij, ky sistem krenohet me rehati të pakrahasueshme, shkathtësi të jashtëzakonshme dhe performancë të pashembullt.

“Renault po prezanton teknologjinë e drejtimit me 4 rrota në platformën e re CMF-CD. Falë kontrollit elektronik të timonit të rrotave të pasme, tani është e mundur të modifikohet pezullimi i pasmë për të ofruar performancën më të mirë në të gjitha kushtet, manovrim në qytet, shkathtësi në rrugët rurale dhe malore, stabilitet dhe siguri në autostradë”, ka thënë Filippo Mantovani, Shef i Dinamikave të Automjeteve të Renault.

Në këtë drejtim, shumë i shkathët dhe i lehtë për t’u manovruar nëpër rrugët e qytetit, Austral krenohet me drejtim të jashtëzakonshëm për një SUV të segmentit C.

Siç bëhet e ditur, ndër tjerash aktivizuesi i drejtimit të Austral i vendosur në boshtin e pasmë mund t’i kthejë rrotat e pasme deri në 5° në drejtim të kundërt të rrotave të përparme (krahasuar me 3,5° në gjeneratën e mëparshme me lëvizje me 4 rrota) – një arritje e madhe teknike.

Me gjeneratën e fundit të teknologjisë MULTI-SENSE në Austral, shoferi tani mund të përforcojë përvojën dinamike të drejtimit.

Ndërsa, në varësi të mënyrës së zgjedhur të drejtimit të para-programuar: Eco, Comfort ose Sport, është e mundur të vendosni secilën nga 3 mënyrat në një nga 13 nivelet e ndryshme.

Ky funksion mund të aksesohet nëpërmjet ekranit OpenR, ose një butoni të ri specifik për funksionin që ndodhet në timon