Qeveria amerikane ka vendosur sanksione të reja për mbështetjen ushtarake iraniane për pushtimin e Rusisë në Ukrainë, njoftoi Departamenti Amerikan i Thesarit. ”SHBA kanë caktuar gjashtë drejtues dhe anëtarë të bordit të Qods Aviation Industries (QAI), një prodhues i madh i mbrojtjes iranian përgjegjës për projektimin dhe prodhimin e mjeteve ajrore pa pilot (UAV)”, tha agjencia në një njoftim për shtyp.

 

 

Teherani e ka furnizuar Rusinë me UAV për luftën e saj kundër Ukrainës. Byroja po përditëson gjithashtu hyrjen e QAI në listën e shtetasve të caktuar dhe personave të ndaluar (SDN) për të përfshirë pseudonimin e saj të ri, Industritë e projektimit dhe prodhimit të avionëve të lehtë,” tha ai.

 

 

Ai është caktuar gjithashtu “drejtor i Organizatës së Industrive Hapësinore të Iranit (AIO), organizata kryesore përgjegjëse për mbikëqyrjen e programeve të raketave balistike të Iranit.

 

 

Si rezultat i sanksioneve, të gjitha asetet e këtyre subjekteve në Shtetet e Bashkuara do të ngrihen dhe qytetarët amerikanë do të ndalohen të bëjnë biznes me to.