Një ekip i specializuar kirurgjik në Arabinë Saudite ka arritur të ndajë binjakët e bashkuar, të cilët ishin të bashkuar në ijë dhe ndanin palcën kurrizore dhe membranat e saj.

Operacioni zgjati shtatë orë në shtatë faza, me pjesëmarrjen e 28 anëtarëve të konsulentëve, specialistëve dhe personelit mjekësor e teknik.

Këshilltari i Gjykatës Mbretërore dhe Mbikëqyrësi i Përgjithshëm i Qendrës së Mbretit Salman për Ndihmë Humanitare dhe Ndihmë, Dr Abdullah bin Abdulaziz Al Rabia, i cili ishte gjithashtu kreu i ekipit mjekësor dhe kirurgjik për operacionet e ndarjes, tha se ishte operacioni i 53-të i kryer. sipas programit saudit për të ndarë binjakët e bashkuar.

Në përfundim të operacionit, muskujt dhe nervat janë ekzaminuar për të siguruar funksionalitetin e tyre dhe plagët janë mbuluar dhe më pas binjakët janë transferuar në repartin e terapisë intensive pediatrike për monitorim të vazhdueshëm.