Një nga aleatët më të ngushtë të presidentit Vladimir Putin ka thënë se Rusia tani po lufton aleancën ushtarake të NATO-s të udhëhequr nga ShBA-ja në Ukrainë.

“Ngjarjet në Ukrainë nuk janë një përplasje midis Moskës dhe Kievit – ky është një konfrontim ushtarak midis Rusisë dhe NATO-s, dhe mbi të gjitha Shteteve të Bashkuara dhe Britanisë”, tha sekretari rus i Këshillit të Sigurimit, Nikolai Patrushev.

“Planet e perëndimorëve janë që të vazhdojnë ta copëtojnë Rusinë dhe përfundimisht thjesht ta fshijnë atë nga harta politike e botës”, tha Patrushev, shkruan Al Jazeera.

Ish-spiuni sovjetik që e njeh Putinin që nga vitet 1970, është një aleat i “linjës së ashpër” dhe shihet si një nga njerëzit e paktë që mund të ndikojë te presidenti rus.