Mesazhet që dolën nga takimi i lidërëve të partive politike shqiptare me kryeministrin shqiptar Edi Rama, ishin në frymën e vazhdimit të agjendës evropiane të dy shteteve mike fqinje, Maqedonisë së Veriu dhe Shqipërisë, kështu vlerëson analistja e çështjeve euro-integruese nga Tirana, Doriana Metollari.

“Ku ka shqiptarë në këto takime, ka gjithmonë thuajse një frymë të qëndrueshme bashkëpunimi të ndërsjellë. Shpresojmë të kemi sa me shpesh takime të tilla për të vazhduar këtë frymë vëllazerore të mirefilltë shqiptare, si dhe rrugëtimin e përbashkët evropian. Takimet e këtij niveli duhet të ndodhin më shpesh. Mesazhi është shumë atdhedashës dhe progresiv në shkëmbim të ideve dhe nivelit politik. Për shqiptarët kjo ka rëndësi, jo urrejtja politike që krijon vetëm ndasi. Takimet gjithëpërfshirëse janë të mirëpritura por dhe të dobishme për ardhmërinë tonë të përbashkët”, deklaroi Metollari për Indeks.mk