Sonte, kryetari i Bashkimit Demokratik për Integrim, z. Ali Ahmeti me bashkëpunëtorë ka takuar qytetarët dhe aktivin partiak tek Shkolla e mesme Teknike në Gostivar. Para të pranishmëve me fjalë rasti është drejtuar vet kryetari i BDI Ali Ahmeti, zëvendëskryeministri i parë Artan Grubi, sekretari i përgjithshëm i BDI Faton Ahmeti, kryetari i degës së BDI në Gostivar Valdet Xhaferi si dhe deputetja Arta Bilalli Zendeli.

Ne nga Çegrani u spostuam në Gostivar për të ju dëgjuar juve dhe për të marë këshilla e sugjerime e pse jo edhe kritika e lëvdata nga ana juaj. Të flasësh për të kaluarën dhe për ndryshimet që i ka përjetuar jeta politike shoqërore dhe të drejtat e shqiptarëve në Maqedoninë e Veriut gjatë këtyre 20 viteve të fundit mendoj se do të nënkuptonte uzurpim të mbarë këtij eventi andaj nuk do e bëj këtë. E ardhmja jonë varet nga ndryshimet kushtetuese, sfida me të cilën përballemi për të siguruar 2/3 e numrit të deputetëve me qëllim që të realizojmë deri në Nëntor ndryshimet kushtetuese. Ato ndryshime nënkuptojnë hapjen e kapitujve përkatës dhe integrimin e plotë të vendit në BE, ka thënë në fjalën e saj, deputetja Arta Bilalli Zendeli.