Sonte, kryetari i Bashkimit Demokratik për Integrim, z. Ali Ahmeti me bashkëpunëtorë ka takuar qytetarët dhe aktivin partiak tek Shkolla e mesme Teknike në Gostivar. Para të pranishmëve me fjalë rasti është drejtuar vet kryetari i BDI Ali Ahmeti, zëvendëskryeministri i parë Artan Grubi, sekretari i përgjithshëm i BDI Faton Ahmeti, kryetari i degës së BDI në Gostivar Valdet Xhaferi si dhe deputetja Arta Bilalli Zendeli.

Kjo sallë sonte këtu dhe prania e të gjithëve dëshmon se BDI është avantgardë e shqiptarëve të Maqedonisë së Veriut është partia më mirë e organizuar dhe strukturuar në kuadër të politikbërjes jo vetëm në vendin tonë dhe kjo falë vizionit dhe largpamësisë së liderit tonë Ali Ahmeti. BDI është parti e cila ka bartur procese që kanë ndodhur që pas konfliktit të 2001 dhe që nga ajo kohë jemi dëshmitarë për ndryshimet drastike që kanë ndodhur në shoqërinë tonë. Pas inkuadrimit në politikë të BDI jemi dëshmitarë që shumë gjëra që paimagjinueshme më përpara për shqiptarët janë bërë realitet, duke e shndëruar vendin anëtar të NATO-s dhe ka hapur bisedimet për anëtarësim në BE, ka theksuar Faton Ahmeti.