Marta Kostyuk nga Ukraina ka theksuar qartë se nuk do të shtrëngojë duart me lojtarët rusë ose bjellorusë në “Australian Open”, nëse ata nuk dalin kundër pushtimit të atdheut të saj.

Ajo për herë të parë mori këtë qëndrim shtatorin e kaluar kur nuk pranoi t’i jepte dorën bjelloruses Viktoria Azarenka në “US Open”. 20-vjeçarja ka arritur në raundin e tretë të “Australian Open”,  dy herë më parë dhe tha se pozicioni i saj do të vazhdojë me familjen e saj të mbetur në shtëpi në Kiev.

“Unë nuk kam ndryshuar për luftën dhe gjithçka që po ndodh në turne. Për shkak se njerëzit që thjesht thonë se nuk duan luftë, kjo na bën neve (Ukrainës) të tingëllojmë sikur duam luftë. Natyrisht, ne nuk e duam luftën gjithashtu”, ka shtuar Kostyuk në Open.

 

Jashtë ndeshjeve, Kostyuk tha se mezi flet me lojtarët rusë dhe bjellorusë në turne.

 

“Kushdo që flet qartë, besoj se ka çdo të drejtë të jetë në turne, por kushdo që nuk e bën … Unë nuk mendoj se është thjesht njerëzore. Unë nuk flas vërtet me askënd. Unë mezi u them ‘përshëndetje’ atyre,” vazhdoi ajo.

 

Qëndrimi i saj vjen pasi goditja e Tenis Australia (TA) ndaj mbështetësve që sillnin flamujt rusë në Melburn Park.