Përmbytjet e këtyre ditëve kanë shkaktuar dëme të mëdha në disa pjesë të Kosovës ku më të prekuara janë Mitrovica dhe Skënderaj. Janë përmbytur sipërfaqe të gjera toke, janë dëmtuar shumë shtëpi banimi e biznese, janë asgjësuar shumë ferma në këto zona, ndërsa fatmirësisht nuk ka humbje jetësh njerëzore.

Për t’u ardhur në ndihmë familjeve të dëmtuara, Lazim Destani është shprehur i gatshëm të japë kontributin e tij si gjithmonë në raste fatkeqësishë natyrore.
Ai këtë e ka shprehur në profilin e tij zyrtar në Facebook:

https://www.facebook.com/destanilazim/posts/717661286392176