Kryetari i BDI-së Ali Ahmeti i shoqëruar nga bashkëpunëtorë sonte ka vazhduar takimet me qytetarët e komunës së Vrapçishtit. Krahas kryetarit Ahmeti, të pranishmëve me fjalë rasti ju janë drejtuar edhe kryetari i Kuvendit Talat Xhaferi, zëvendëskryeministri i parë Artan Grubi, sekretari gjeneral i BDI Ali Ahmeti, deputeti Bajram Kadrija si dhe kryetari i degës së BDI Vrapçisht Nebi Rexhepi.

Do të fokusohem në dy fusha gjatë këtij mandati por edhe më herët. E para, si një ndër themeluesit e BDI-së me dashje apo ma dashje kthehem në vitin 2002 kur nënshkruam që të themelohet kjo parti, shtëpia jonë. Me këtë shtëpi morëm përsipër obligimet, ide që duhet në ti zgjedhim e jo të na zgjedhin të tjerët, sepse u bë mjaft me mohime për të drejtat tona. Na thanë kot e keni me këtë nisme për të themelu BDI por ne i’a dolëm dhe jemi 20 vjet në skenën politike. Ne i kemi ndejtur besim vizionit të Ali Ahmetit gjithmonë dhe do ti rrimë deri në fryën e fundit. E dyta, normal nuk janë kryer të gjitha punët, sepse akoma më mirë mund të bëhet, mirëpo qëllimi gjithmonë është i mirë. Politika demokratike e BDI-së anëtarësoi Maqedoninë ne NATO, synojmë BE-në dhe tashmë kryesojmë me OSBE. Krenohemi sot e kuadro qe ka nxjerrë BDI, administratorë, mjekë, policë e shumë profesionistë të tjerë. BDI në Kuvend udhëheq me disa komisione, me nga dy anëtarë, ndaj edhe aty japim tërë kontributin tonë për realizimin e platformës tonë. Asnjëherë nuk humbin nga ideali i partisë, dhe ai I Ali Ahmetit ndaj gjithmoën jemi përkrah tij. Shumë parti erdhën e shkuan sepse dështuan pasi nuk kishin nijetin e mirë, BDI është këtu dhe tani po përpiqet që të krijoj një front pro BE, shtoi më tej Kadrija.